Παρουσιάστηκε το Διαχειριστικό Σχέδιο για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 14:40

Παρουσιάστηκε το Διαχειριστικό Σχέδιο για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου παρουσίασαν χθες το απόγευμα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη το προτεινόμενο Διαχειριστικό Σχέδιο για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου.

Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της γραφειοκρατίας όσον αφορά την ανάθεση της μελέτης, από όπου χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να μείνει λιγότερος για την εκπόνηση της μελέτης που είναι η πραγματική ουσία.

Παρά το γεγονός αυτό σήμερα διαθέτουν ένα άρτιο διαχειριστικό σχέδιο, έτοιμο να αποκτήσει οντότητα.

Η Εκπόνηση του Διαχειριστικού Σχεδίου πραγματοποιήθηκε από την Σύμπραξη των μελετητών “Τσιάρας Δημήτρης & Παλάσκας Δημήτρης”, πλαισιωμένη από πολυπληθή ερευνητική ομάδα, στα πλαίσια της υλοποίησης του 3ου Υποέργου με τίτλο “Σχέδιο Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής” της ενταγμένης Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Αίνου».

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση σχετικά με την προστασία του φυσικού αυτού περιβάλλοντος από τους διάφορους απειλητικούς παράγοντες (όπως για παράδειγμα αυτή της παράνομης υπερβόσκησης που επιβραδύνει την ανάπτυξη σπάνιων ειδών χλωρίδας). Αλλά και την διατήρηση γενικότερα της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Αίνου διότι διαθέτει πλήθος σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση που είχε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση!

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης τοποθετήθηκαν ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μινέτος, ενώ το παρόν έδωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος και ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής.

επιμέλεια: Κατερίνα Σκουρτανιώτη

DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0007DSC 0011DSC 0019DSC 0020DSC 0022DSC 0025

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250