Λαϊκή Επιτροπή Παλικής: Συγκέντρωση σήμερα για την υγεία και τους σεισμόπληκτους στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 05:02

Λαϊκή Επιτροπή Παλικής:  Συγκέντρωση σήμερα για την υγεία και τους σεισμόπληκτους στο Ληξούρι

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση για υγεία – σεισμόπληκτους τη Δευτέρα 20 Ιούνη και ώρα 8 μμ στο Μουσείο Ληξουρίου

Οργανώνουμε την κάθοδο στην Αθήνα την 30η Ιούνη - 1η Ιούλη.

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής, από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού Κεφαλονιάς – Ιθάκης, συνεχίζει – κλιμακώνει την πρωτοβουλία ανάδειξης της δραματικής κατάστασης που διαμορφώνεται στον τομέα της υγείας στο Νομό, την προώθηση της υποβάθμισης – κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου αλλά και της εγκατάλειψης των σεισμοπλήκτων. Στο πλαίσιο αυτό έχει σημασία η μαζική συμμετοχή του λαού της Παλικής αλλά και όλης της Κεφαλονιάς στην κινητοποίηση στην Αθήνα την Παρασκευή 1/7 8.30 πμ στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στην παρέμβαση στη Βουλή. Για την προετοιμασία του σκοπού αυτού προχωράμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα (20/6 - του Αγίου Πνεύματος) 8 μμ στο Μουσείο του Ληξουρίου.

Συντοπίτες. Μόνη εγγύηση ο δικός μας αγώνας. Καμία υποχώρηση σε κινήσεις τακτικής και λόγια του αέρα στα οποία προβαίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να κατευνάσει τη λαϊκή αντίδραση. Καμία αυταπάτη πως οι δυνάμεις που στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για την υγεία θα σταθούν αρωγοί στον αγώνα μας. Κανένας εγκλωβισμός σε κινήσεις κορυφής, σε ψεύτικες ενότητες τοπικών παραγόντων.

Απαιτούμε:

• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
• Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
• Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
• Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Επίσης, για τους σεισμόπληκτους ζητάμε:

• Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους, επιστροφή των χρημάτων των κωδικών που υφαρπάχτηκαν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, 20 άρια τμήματα στα σχολεία, ποσόστωση για τους μαθητές.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250