Αντίθετος με το διορισμό Βιβλάκη στο Νοσοκομείο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 10:05

Αντίθετος με το διορισμό Βιβλάκη στο Νοσοκομείο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

   Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε συνεδρίαση της σχετικά με τα  θέματα της υγείας στο νομό μας  ενημερώνει για τα παρακάτω:


•    Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση θέσεων Ιατρικού, νοσηλευτικού κ.λ.π προσωπικού για την κάλυψη των κενών στο Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.  Θέση μας είναι ότι το Υπουργείο πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να αποδεσμευτούν οι ιατροί, ο φαρμακοποιός κ.λ.π  εργαζόμενοι του Μαντζαβινάτειου και να επιστρέψουν στη βάση τους,  αλλά  και να προχωρήσει άμεσα σε συμπληρωματική προκήρυξη θέσεων ιατρών στις θέσεις  των αποχωρησάντων Διευθυντών Παθολογικού και Χειρουργικού.
•    Μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για τις θέσεις του διοικητή και αναπληρωτή διοικητή στα Γ.Ν.Κεφαλονιάς και Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου, αξιόλογων επιστημόνων με πληθώρα τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, με νέες αντιλήψεις για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης έξω και μακριά από κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες.
Με δεδομένο το παραπάνω η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
•     Ομόφωνα εκφράζει την διαφωνία της με την επιλογή του  νέου Διοικητή  στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς. Ο κος Βιβλάκης  (χωρίς να υπάρχει καμιά προσωπική  αντιπαράθεση) υπήρξε διορισμένος  μάνατζερ στο Γ.Ν Κεφαλονιάς την περίοδο 2002-04, αντιπροσωπεύει το παλιό και υπηρέτησε λογικές και νοοτροπίες που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λογικές και νοοτροπίες  που σε κυβερνητικό επίπεδο εξέφραζαν πολιτικές που οδήγησαν στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, στην κερδοσκοπία ημετέρων και  την Ελλάδα σε πρώτη φάση στην υπερχρέωση και σε δεύτερη στα Μνημόνια. Υπό αυτή την έννοια τη συγκεκριμένη θέση ο κος Βιβλάκης δεν τη δικαιούται και  καλούμε τον ίδιο να την αποποιηθεί και το Υπουργείο άμεσα να ανακαλέσει. .
•    Διαμηνύει στον Υπουργό Υγείας  και στη Κυβέρνηση να μη διανοηθεί να πράξει τα ίδια με τον αναπληρωτή διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου  Ληξουρίου.
      Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , που δεν επέλεξαν την ηρωική έξοδο τον Σεπτέμβριο 2015 αλλά αποδέχθηκαν την επώδυνη επιλογή της Κυβέρνησης  να διαχειρισθεί  Μνημόνια ελπίζοντας στην επόμενη μέρα , έδωσαν με κατάθεση ψυχής τη μάχη των εκλογών έχοντας στο στόμα και τη καρδιά  το σύνθημα “ να τελειώνουμε με το παλαιό” και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Ελληνική κοινωνία.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250