Προ των πυλών η πλήρης λειτουργία της γέφυρας Δεβοσέτου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 22:36

Προ των πυλών η πλήρης λειτουργία της γέφυρας Δεβοσέτου

Το προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν (επιτέλους) οι προστατευτικές μπάρες ενώ αναμένεται και η ολοκλήρωση των ηλεκτρολογικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ για την οριστική φωταγώγησή της.

Σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας (Εφορία Αρχαιοτήτων) και κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι, το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν στην αρχή και το τέλος της γέφυρας , και όχι κατά μήκος, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στο ακέραιο ο χαρακτήρας της.

Την ίδια ώρα έχει «σηκωθεί σκόνη» μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου της Εφορίας Αρχαιοτήτων σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση με χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού, χωρίς την έγγραφη άδεια της υπηρεσίας η οποία προϋποθέτει και την καταβολή τέλους.

Όλο αυτό συμβαίνει καθώς το μνημείο θεωρείται διατηρητέο με αποτέλεσμα να εμπίπτει στη σχετική νομοθεσία.

Φυσικά η απαγόρευση φωτογράφισης δεν αφορά την λήψη με μη επαγγελματικό εξοπλισμό, συνεπώς οι πολίτες μπορούν να φωτογραφίζουν το μνημείο ελεύθερα!

Και τα κακώς κείμενα..

Δυστυχώς όμως όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις στην Ελλάδα, υπάρχουν και κάποιοι (λίγοι αλλά ικανοί) οι οποίοι δεν δείχνουν να σέβονται το μνημείο.

Πέραν του φαινομένου διέλευσης μοτοποδηλάτων που έχει παρατηρηθεί , αναγνώστες αναφέρουν στο INKEFALONIA.GR ότι δεν είναι λίγες οι φορές που απερίσκεπτοι πετούν σκουπίδια ενώ άλλοι αφήνουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους..


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250