Νέλλη Κωνσταντάκη-Χιόνη : H ασχήμια σε όλο της το μεγαλείο!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 10:19

Νέλλη Κωνσταντάκη-Χιόνη : H ασχήμια σε όλο της το μεγαλείο!

Δίπλα στο οίκημα που στεγάζονται τα γραφεία στο Νεκροταφείο Αργοστολίου, ξεφύτρωσε πρόσφατα ένα πρόχειρο και ακαλαίσθητο κατασκεύασμα, ένα κουβούκλι με  σιδερένιο σκελετό και επένδυση από πλαστικό, γυαλί και λαμαρίνα. Σε ερώτηση τι σκοπό εξυπηρετεί;" μα για να επεκταθούν τα γραφεία".



Χώρος υπάρχει περίσσιος εκεί μέσα, λίγη συντήρηση απαιτούσε το υπάρχον κτίσμα. Γιατί όλη αυτή η  ασχήμια; έχει βρεθεί μηχανικός να υπογράψει τα σχέδια; μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό αδείας;  και με ποιού πρωτοβουλία έγινε και μάλιστα ακριβώς  δίπλα από τους τάφους των Ριζοσπαστών Ανδρέα και Κωνσταντίνου Μεταξά, που αποτελούν ένα  κόσμημα. 
 
Ο εμπνευστής της ιδέας είναι ανίδεος ότι το Νεκροταφείο το κοσμούν αγάλματα όπως του Χαλεπά, του Μαλακατέ, του Μπονάνου και άλλων , είναι τόπος λατρείας και τόπος που επισκέπτονται οι φιλότεχνοι και έχουν γραφεί και  βιβλία για τα γλυπτά του Δραπάνου;
 
Γιατί τόση απαξίωση και έλλειψη σεβασμού  μπροστά στη σκοπιμότητα;
γιατί τόση απαξίωση και σε εμάς που έχουμε τους τάφους των δικών μας εκεί γύρω και είμαστε αναγκασμένοι  να αντικρύζουμε  ένα θέαμα που προσβάλει την αισθητική.
 
Ακολουθούν φωτογραφίες μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος.
 
Νέλλη Κωνσταντάκη-Χιόνη
τ. Δικηγόρος
Αργοστόλι
 
DSC04214



00 inkefalonia general ad 300X250