"Κόψαμε τα χόρτα στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, με πρωτοβουλία του Green Key" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 17:46

"Κόψαμε τα χόρτα στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου,  με πρωτοβουλία του Green Key" (εικόνες)

Την Παρασκευή το πρωί στις 27.05.2016, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη κοπή χόρτων και συναφών ειδών εντός του Βενετσιάνικου Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, την ιστορική πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς.


Ήταν μια πρωτοβουλία των ενταγμένων Ξενοδοχείων της Κεφαλλονιάς στο οικολογικό πιστοποιητικό – βραβείο Green Key, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων που ορίζουν τα κριτήρια του προγράμματος.

Όμως στη δράση εκτός από τα Ξενοδοχεία μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, συμμετείχαν με 7 άτομα τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, και έτσι 15 εθελοντές βρέθηκαν στο χώρο του Κάστρου συνεισφέροντας ακούραστα μέχρι το μεσημέρι, στην καλυτέρευση της εικόνας μας στους πολλούς επισκέπτες (πάνω από 100) που ανέβηκαν εκείνη τη μέρα να θαυμάσουν ένα από τα δείγματα του πολιτισμού μας.

Ο οργανωτής της προσπάθειας και υπεύθυνος του προγράμματος GreenKeyστην Κεφαλλονιά, υπογράφων το δελτίο τύπου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα GreenKeyκαθώς και με άλλους επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι εκτιμούν πως, πρωτεύει η προστασία και ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος μας, δεσμεύεται ένα μεγάλο μέρος των δράσεων μας να πραγματοποιηθεί ώστε να συνεισφέρουμε στη διατήρηση των ιστορικών μας μνημείων και την ανάδειξή τους.

Από Ξενοδοχεία, στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν εθελοντικά τα παρακάτω:

  • Ξενοδοχείο Mediterranee, Αργοστόλι Λάσση
  • Ξενοδοχείο Mirabel, Αργοστόλι
  • Ξενοδοχείο Regina dell aqua, Σκάλα
  • Ξενοδοχείο Trapezaki Bay Hotel, Τραπεζάκι

Ενώ όπως προείπαμε συμμετείχαν και τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς.

Κωνσταντίνος Πρέντζας

20160527 12004220160527 120049aMediterraneeMediterranee 1Άγγελος ιχθυοτροφείαΑρχίζονταςΛεπτομέρειεςΣάββαςΣημαίακουρεύονταςπρωί - πρωίστιβάζονταςτα μαζεύουμε


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ