ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση στην Δευτεροβάθμια - Πρόγραμμα δράσης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 22:16

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση στην Δευτεροβάθμια - Πρόγραμμα δράσης

Παράσταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.


Στη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μαρκάτο και τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Μιχόπουλο τέθηκαν τα εξής αιτήματα:

  • Να μη μείνουν άνεργοι οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν ομαλά από Σεπτέμβρη τα σχολεία και να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών!
  • Να μην κλείσουν σχολεία, τομείς – ειδικότητες των ΕΠΑΛ ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα σε α΄βάθμια και β΄βάθμια! Να μην πεταχτεί κανένας μαθητής – νήπιο – προνήπιο στο δρόμο. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επανέλαβε τη θέση για μετακίνηση ενός Λυκείου και ενός Γυμνασίου στο νέο σχολικό συγκρότημα του Φαραώ στο Αργοστόλι και να υπάρξει ταυτόχρονα συνολική διευθέτηση των υποδομών, ώστε να μη διευκολυνθεί η συγχώνευση των δύο Λυκείων της πρωτεύουσας. Να τηρηθεί η γεωγραφική κατανομή στο Νομό και η ισοκατανομή μεταξύ των σχολείων στο Αργοστόλι.
  • Να μην υποβαθμιστούν οι δομές της Ειδικής Αγωγής! Να εγκριθούν τα νέα τμήματα ένταξης που προτάθηκαν και να ληφθούν μέτρα ώστε να λειτουργήσουν έγκαιρα όλα. Να θεσμοθετηθεί και να λειτουργήσει ειδικό Γυμνάσιο στο Νομό.
  • Να μην βγουν υπεράριθμοι και να μην μετακινηθούν συνάδελφοι στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου σχολείου!
  • Να παραταθεί το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια για όλο το διάστημα των εξετάσεων.
  • Να αποκατασταθεί η λειτουργία των εργαστηρίων που πλήττεται από την κατάργηση των υπευθύνων τους και να λειτουργήσει το ΕΚΦΕ ξανά.
  • Να παρθούν μέτρα για τη λειτουργία των σεισμόπληκτων σχολείων, ιδιαίτερα στην Παλική.
  • Να πληρωθούν οι υπερωρίες των συναδέλφων και για το Μάη κι όχι να περικόπτονται στο όνομα του τέλους της διδασκαλίας των μαθημάτων. Να αποκατασταθούν οι αδικίες του νέου μισθολογίου σε βάρος νέων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Να μην πραγματοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια τις μέρες των πανελληνίων και να αντιμετωπιστούν μια σειρά προβλήματα στη διεξαγωγή τους.
  • Να μη διανοηθούν κυβέρνηση – διοίκηση να προχωρήσουν σε μπαράζ επίθεσης στην εκπαίδευση του Νομού στο όνομα των «προνομίων» (ολιγομελή τμήματα κοκ) με μοχλό την άρση του σεισμόπληκτου.

Ο κ. Διευθυντής επανέλαβε πως οι κύριες πλευρές που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων καθορίζονται από τις γενικές κυβερνητικές επιλογές. Ωστόσο δεσμεύτηκε να προωθήσει από πλευράς του μια σειρά ζητήματα στο μέτρο της αρμοδιότητάς του, όπως την αίτηση στο Υπουργείο για ίδρυση ειδικού Γυμνασίου (απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για κάλυψη κτιρίου και λειτουργικών εξόδων από την τοπική διοίκηση!!!), την αίτηση για ίδρυση και λειτουργία των τμημάτων ένταξης, την αίτηση για κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό κλπ. Αναγνώρισε την προσφορά της Ενισχυτικής από τη φετινή πείρα, καθώς και την ανάγκη μέτρων για τα σεισμόπληκτα σχολεία. Τέλος, είπε ότι θα εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη μετακίνηση των δύο Λυκείων, το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών, καθώς και την καλύτερη διεξαγωγή των πανελλαδικών από την επόμενη χρονιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο σε εγρήγορση.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ – ΕΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 30/5, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να οργανώσει τη δράση.

Ήδη έχουμε:

  1. Τετάρτη 7/6 8μμ στο ΕΚΚΙ, κοινή εκδήλωση με σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών και θέμα: «Η εργασιακή περιπλάνηση – ελαστικοποίηση – αδιοριστία αναπληρωτών – ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η απάντηση του κινήματος».
  2. Προετοιμάζουμε μαζική, πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών στο Υπουργείο Παιδείας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη.
  3. Παρασκευή 24/6 (ή Σάββατο 25/6) κεντρική εκδήλωση (ημερίδα) ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «τι σχολείο θέλουμε» και πρόσκληση σε φορείς και όποιον συνάδελφο επιθυμεί να εισηγηθεί σχετικά.
  4. Πέμπτη – Παρασκευή 29 – 30/6 μετάβαση στην Αθήνα με την Επιτροπή Αγώνα Φορέων και κινητοποίηση για παιδεία – υγεία – σεισμόπληκτους.

Αργοστόλι 27/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας