Φορτηγό πλοίο με ύποπτο φορτίο στο Κατάκολο - Το πλοίο καταδιώχθηκε στο Ιόνιο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 12:12

Φορτηγό πλοίο με ύποπτο φορτίο στο Κατάκολο - Το πλοίο καταδιώχθηκε στο Ιόνιο

Φορτηγό πλοίο με ύποπτο φορτίο οδηγήθηκε από τις λιμενικές αρχές τα ξημερώματα της Παρασκευής στο λιμάνι του Κατάκολου. Οι λιμενικοί εξετάζουν ενδελεχώς στα αμπάρια του πλοίου για να εντοπίσουν το ύποπτο φορτίο του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πιθανόν να μεταφέρει όπλα η ναρκωτικά.


Το πλοίο φέρεται να ξεκίνησε το ταξίδι του από το Δυρράχιο της Αλβανίας, ωστόσο εξετάζονται μικρές διαδρομές που έκανε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Προορισμός του ήταν το Τόμπρουκ στην Λιβύη. Το πλοίο καταδιώχθηκε στο Ιόνιο και βρισκόταν υπό επιτήρηση απο χθες το πρωί. Μέσα στη νύχτα οι δυνάμεις του Λιμενικού από το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και το Κατάκολο κατάφεραν να μπλοκάρουν το πλοίο με σημαία Σιέρρα Λεόνε και να το μεταφέρουν στο λιμάνι Κατακόλου. Εκεί βρίσκονται πολλές δυνάμεις με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή του Λιμενικού Σώματος, πυροτεχνουργοί, μονάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και των ΚΕΑ του Λιμενικού. Νωρίτερα στο πλοίο ανέβηκε και η προϊσταμένη του Τελωνείου Κυλλήνης. Οι έρευνες στα αμπάρια του πλοίου συνεχίζονται ενδελεχώς, παρά την αποχώρηση των εκπαιδευμένων σκύλων. Το πλοίο είναι έμφορτο με τσιμέντο και αναμένεται να γίνει η εκφόρτωσή του.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει εκφόρτωση του πλοίου στο Κατάκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Πάτρας όπου υπάρχουν διαθέσιμα μέσα και χώροι για να προχωρήσει η έρευνα και να γίνει η εκφόρτωση των 2700 τόνων τσιμέντου σε σάκους.

Πηγή:ilialive.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250