Eργασίες συντήρησης στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Πουλάτων και της ευρύτερης περιοχής

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 12:48

Eργασίες συντήρησης στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Πουλάτων και της ευρύτερης περιοχής

Eργασίες συντήρησης στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Πουλάτων

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο poulatakefalonias.gr ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, απαντώντας σε ερώτησή μας αναφορικά με τις φθορές στο οδικό δίκτυο του χωριού μας, είχε δεσμευτεί ότι σύντομα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα εκτελούσαν τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η δέσμευση αυτή του κ. Δρακουλόγκωνα είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή της, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης προτίθεται να προβεί άμεσα στην ανάθεση υπηρεσιών εκτέλεσης εργασιών επούλωσης λακκουβών, τομών και φθορών οδοστρωμάτων με ψυχρό ή θερμό ασφαλτόμιγμα σε διάφορα σημεία του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, η συντήρηση του οποίου αποτελεί ευθύνη της.

Στον κατάλογο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι Επαρχιακές Οδοί Πουλάτων - Σάμης και Χαλιωτάτων - Πουλάτων - Καραβομύλου, αλλά και άλλες οδοί της Δημοτικής μας Ενότητας, όπως Σάμη - Καραβόμυλος - Αγία Παρασκευή, Σάμη - Ρουπάκι - Αγραπιδιές και Σάμη - Πυργί - Τζανάτα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που έχει περιέλθει εις γνώση μας, οι εργασίες χρήζουν άμεσης εκτέλεσης για την ασφαλή βατότητα των διερχόμενων οχημάτων εν όψει και της θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, ο ανάδοχος του έργου που θα προκύψει από το σχετικό διαγωνισμό, θα έχει την υποχρέωση παραλαβής του ασφαλτομίγματος από τις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας, εντοπισμού και καθαρισμού των λακκουβών από νερά και φερτά υλικά, επούλωσής τους με ασφαλτόμιγμα και τέλος πατήματος και συμπύκνωσης του υλικού με δονητική πλάκα.

Από την πλευρά μας ως poulatakefalonias.gr ελπίζουμε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάθεση του έργου θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η εκτέλεση του. Ταυτόχρονα όμως, θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να πραγματοποιηθούν άμεσα εργασίες συντήρησης και στους κοινοτικούς δρόμους εντός του χωριού μας, που σε αρκετά σημεία είναι σε πολύ κακή κατάσταση, η οποία επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250