Αργοστόλι: Συνήθεια πολλών η στάθμευση δίπλα στις ράμπες των ΑΜΕΑ (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 11:20

Αργοστόλι: Συνήθεια πολλών η στάθμευση δίπλα στις ράμπες των ΑΜΕΑ (εικόνες)


Εικόνα που δεν μας τιμά συναντάμε καθημερινά στους δρόμους του Αργοστολίου, όπου αρκεί μια δεκάλεπτη βόλτα για να αντικρίσει κανείς αυτοκίνητα να έχουν σταθμεύσει παράλληλα με τις ράμπες αναπήρων εμποδίζοντας την πρόσβαση σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το πρόβλημα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις ημέρες όπου φθάσουν στο Αργοστόλι χιλιάδες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, μέρος των οποίων μεταφέρεται με αμαξίδια.

Και τα σχετικά πρόστιμα..

Η εμπόδιση  της μεταφοράς αναπήρων, που δεν τιμά το σύγχρονο πολιτισμένο άνθρωπο, είναι ένα φαινόμενο που φυσικά δεν συναντάται μόνο στο νησί μας αλλά ειδικά στο εξωτερικό τιμωρείται -και αυτό- με βαρύτατα πρόστιμα..

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στο άρθρο 34 ΙΣΤ παρ. 2 του Κ.Ο.Κ. προβλέπεται επιβολή προστίμου 150 ευρώ για παράβαση των ραμπών ΑΜΕΑ.

Μαλιστα τονίζεται ότι «Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών (3) ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος..»

Επιβάλλονται άραγε οι παραπάνω κυρώσεις ; Την απάντηση την αφήνουμε στην κρίση σας.

Χρήστος Λαμπράκης

B2E94ADF-AEC7-4F4B-8808-1434056EFE51

IMG 0001

Το αυτοκίνητο της παρακάτω εικόνας όχι μόνο εμποδίζει τη διεύλευση του αμαξιδίου, αλλά βρίσκεται και ακριβώς πάνω στη διάβαση πεζών.. 

8D3B4571-0A9F-469C-AC88-F4B9F6B2373A

IMG 0010

Οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία θόλωσης καθώς μας ενδιαφέρει να στοχεύσουμε στην κακή συνήθεια ορισμένων οδηγών.