Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 09:42

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Συννεφιασμένος και αργότερα έντονα βροχερός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 20 Μαΐου σε όλη την Ελλάδα, καθώς θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.


Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα νοτιά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Επιδεινωμένο το σκηνικό του καιρού το Σάββατο 21 Μαΐου, καθώς η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα καλύψει όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Τέλος, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θα είναι ο καιρός και την Κυριακή αν και θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

kairos 19
εικόνα: meteo.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250