Τα Θέματα Έκθεσης 2016 και οι απαντήσεις

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 13:10

Τα Θέματα Έκθεσης 2016 και οι απαντήσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, για 103.366 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι σήμερα στη Νεοελληνική Γλώσσα. Το κείμενο είναι παράγραφοι από το βιβλίο "Πρακτική φιλοσοφία".Το θέμα είναι: "Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ο ρόλος των ΜΜΕ, δηλαδή των κοινωνικών δικτύων και η διαμόρφωση της γνήσιας φιλίας"

Κατεβάστε εδώ όλο το θέμα της Γλώσσας 

Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς σε συνεργασία με το theTOC δίνουν τις απαντήσεις στο θέμα. 

Κατεβάστε εδώ όλες τις απαντήσεις στο θέμα της Γλώσσας 

Το κείμενο από το δοκίμιο του Παπανούτσου πάνω στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές κρίνεται βατό και κατανοητό, ενώ προσιτά χαρακτηρίζονται και τα θέματα. Ειδικότερα, η άσκηση κατανόησης του κειμένου χαρακτηρίζεται βατή, ενώ «κλασικές» για τους διαβασμένους υποψήφιους είναι οι ερωτήσεις θεωρίας και οι λεξικολογικές ασκήσεις. Τα δύο ερωτήματα της έκθεσης δεν πρέπει να αιφνιδίασαν τους υποψήφιους, αναφέρουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές.

Τα θέματα ήταν κοινά τόσο για τους υποψήφιους του νέου συστήματος (είναι οι περισσότεροι και εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα) όσο και για εκείνους του παλιού (εξετάζονται σε έξι ). Οι θέσεις που διεκδικούν οι 103.366 υποψήφιοι είναι 69.985.

Αύριο, Τρίτη, μπαίνουν στη μάχη με το ίδιο οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και των αθλημάτων στα ΤΕΦΑΑ.

Το θέμα που διαγωνίστηκαν οι μαθητές: 


Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ, ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

thetoc.gr





Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250