Στο λαμπρό συλλείτουργο για τον Άγιο Αχίλλιο στην Λάρισα ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 13:01

Στο λαμπρό συλλείτουργο για τον Άγιο Αχίλλιο στην Λάρισα ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη αλλά και μεγάλη λαμπρότητα τελείται σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων 15 Μαΐου στην Λάρισα το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκταρίου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείον λόγον.


Στην πανηγυρική θεία λειτουργία, συλλειτουργούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κατάνγκας κ.Μελέτιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος, Κεφαλληνίας κ.Δημήτριος, Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτα κ.Δημήτριος και οικείος Ιεράρχης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

Πλήθη δε πιστών Λαρισαίων μαζί με τους άρχοντες και τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης, συμπροσεύχονται στον θαυματουργό Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου.

Στις 10.30 θα αφιχθεί επισήμως ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, όπου και θα τελεσθεί πανηγυρική Δοξολογία στην οποία θα τον προσφωνήσει ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, καλωσορίζοντάς τον στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και ευχαριστώντάς του για την ύψιστη τιμή της παρουσίας του.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση των αγίων λειψάνων του αγίου Αχιλλίου έως της κεντρικής πλατείας, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου εκεί θα απευθύνει πανηγυρικόν λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος.

larisa poliouxos-1

larisa poliouxos-2

larisa poliouxos-7

larisa poliouxos-9

larisa poliouxos-10

larisa poliouxos-11
larisa poliouxos 3

romfea.gr