Ανοικτή επιστολή Παναγή Βλάχου στον σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 13:48

Ανοικτή επιστολή Παναγή Βλάχου στον σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο

Ανοικτή επιστολή Παναγή Βλάχου στον σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

Κ. κ Δημήτριο

Σεβασμιότατε

Θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια τόσο την δική μου όσο και της πλειοψηφίας των κατοίκων της Παλικής για την μη τέλεση της Ανάστασης στη κεντρική Πλατεία του Ληξουρίου από τον εφημέριο του Ι. Ν. Παντοκράτορος , Χαράλαμπο Μαρκέτο με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι οι πιστοί πανηγυρίζουν με κροκίδες και λέω απαράδεκτη δικαιολογία διότι εθιμοτυπικά γνωρίζετε ότι τουλάχιστον την τελευταία δεκαπενταετία οι κροτίδες πέφτουν στην μισή άδεια πλατεία και οι πιστοί βρίσκονται στον υπόλοιπο χώρο της πλατείας που δεν πέφτουν κροτίδες .

Είναι λυπηρό διότι ο πατήρ Χαράλαμπος δεν απαξίωσε μόνο το ποίμνιο του , αλλά τα χρηστά ήθη καθώς και το υπόλοιπο ποίμνιο της περιοχής καταφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στη χειμαζόμενη πόλη του Ληξουριού .

Κι είναι ακόμη πιο λυπηρό ότι ο συγκεκριμένος ιερέας σε όποια ενορία και να έχει υπηρετήσει έχουν δημιουργηθεί προβλήματα εξ αιτίας του δύστροπου αλαζονικού χαρακτήρα του .

Σεβασμιότατε , κατά την ταπεινή μου άποψη ,θεωρώ ότι, ένας εφημέριος σαν καλός ποιμένας που οφείλει να είναι θα πρέπει να σέβεται τα χρηστά ήθη και το ποίμνιό του και να το κρατά εν ηρεμία υπό τη σκέπη του και όχι να το διώχνει μακριά του .

Ελπίζω Σεβασμιότατε με την Σοφία που Σας διακατέχει αφού διαπιστώσετε την αλήθεια των λόγων μου, να μεριμνήσετε έτσι ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά που διαταράσσουν την ηρεμία του ποιμνίου και να μην διαταράσσεται το Θρησκευτικό αίσθημα από αλαζονικές ,δικτατορικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις του ιερατείου .

Μετά Τιμής

Παναγής Βλάχος

(π Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης )

Επίτροπος Ι Ν Αγίου Γερασίμου Ληξουρίου

Υ.Γ: Όσον αφορά την απαράδεκτη και αλαζονική για κληρικό φράση που χρησιμοποίησε στο λόγο του την Μ Παρασκευή χαρακτηρίζοντας περιθωριακά στοιχεία τα παιδία που εορτάζουν την Ανάσταση με την ρήψη βεγγαλικών θα τον συμβούλευα με πολύ ταπεινότητα και με πολλή εν Χριστώ Αγάπη να κάνει την αυτοκριτική του για όπως λέει και θυμόσοφος λαός στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250