O εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην ΙΜ Πατρών (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 16:54

O εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην ΙΜ Πατρών (εικόνες)

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. 

 
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου, και στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου Πατρών τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 
 
Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου, στο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Σαγέϊκα Αχαΐας τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως. 
 
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας Πατρών τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, μετά το πέρας του οποίου πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία ανά την Ενορία. 
 
Στις ομιλίες του κατά τις Ιερές Ακολουθίες ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας αλλά στο θαύμα της Παναγίας μας ως Ζωοδόχου Πηγής.
 
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. 
 
 ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ