Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας: "Απίστευτη αμετροέπεια του κ.Κατσιγιάννη»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 12:49

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας: "Απίστευτη αμετροέπεια του κ.Κατσιγιάννη»

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αντώνη Κατσιγιάννη

Μετά τη προφανή αδυναμία απάντησης στο ερώτημά μας για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ επανήλθε στο προσκήνιο με προμετωπίδα τα λειτουργικά προβλήματα του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου για να αναπληρώσει τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν τα πρώτα δείγματα γραφής του.

Για μία ακόμη φορά, με υψωμένη την «αντιπολιτευτική ασπίδα» και σαν το κόμμα του να μην είχε καμία ανάμειξη στα κοινά μέχρι σήμερα, ο κ.Κατσιγιάννης παίρνει τη θέση του κατήγορου για τα προβλήματα που το δικό του κόμμα και οι οικείες του πολιτικές δημιούργησαν. Διότι αν ευθύνεται κάποιος για τη δραματική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων μας, αυτός δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως και το 2014. Ειρήσθω εν παρόδω κ.Κατσιγιάννη, ότι το κόμμα σας είναι υπέρ της ιδιωτικής υγείας και ενάντια στη Δημόσια υγεία την οποία η κυβέρνησή μας υπεραμύνεται. Γι’ αυτό και όταν ήταν κυβέρνηση άφησε όλα τα νοσοκομεία της χώρας στην τύχη τους. Γιατί προκειμένου να ανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, τα δημόσια ιδρύματα έπρεπε να υπολειτουργούν. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά.

Από το 2015 που συγκροτήθηκε νέα κυβέρνηση με βασικό κορμό το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μία σειρά πρωτοβουλιών έλαβαν χώρα με σκοπό να μείνει όρθια η Δημόσια Υγεία παρά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες και παρά τις πρωτοφανείς οικονομικές δυσκολίες. Εν μέσω λοιπόν αυτής της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, καταφέραμε τις εξής ενέργειες :

 Έγκριση απ’ το Υπουργείο Υγείας για πρόσληψη μόνιμων ιατρών : δύο (2) παθολόγων, ενός (1) χειρουργού, ενός (1) οφθαλμιάτρου και δύο (2) παιδοψυχιάτρων.
 Έγκριση για άμεση πρόσληψη πέντε (5) επικουρικών ιατρών.
 Έγκριση για πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού φαρμακοποιού.
 Έγκριση για πρόσληψη μόνιμης και επικουρικής μαίας.
 Έγκριση για πρόσληψη τριών (3) νοσηλευτών/τριών.
 Έγκριση για πρόσληψη δύο (2) νοσοκόμων.
 Έγκριση για πρόσληψη για στέλεχος παραϊατρικού προσωπικού.

Καλό θα ήταν λοιπόν αφενός να επισκέπτεστε πιο συχνά τις ιστοσελίδες του ΑΣΕΠ και της 6ης ΥΠΕ, αφετέρου να περιμένατε την απάντηση του Υπουργού Υγείας στην Ερώτηση του βουλευτή σας για την οποία θα επανέλθουμε, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες των νησιών μας, μόλις κατατεθεί στη Βουλή.

Ωστόσο, στην αψυχολόγητη δημοσίευση του κ.Κατσιγιάννη θίγονται δύο ακόμη άσχετα με το χώρο της Υγείας ζητήματα τα οποία δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα. Το πρώτο έχει να κάνει με τις απρόσωπες, όπως τις χαρακτηρίζει, επιτροπές μας. Προφανώς ενοχλήθηκε ο κ.Κατσιγιάννης που απέναντί του βρέθηκε ένα συλλογικό όργανο και όχι ένα πρόσωπο. Αυτό όμως που για εσάς είναι ενόχληση κ.Κατσιγιάννη, για εμάς είναι δημοκρατική κατάκτηση. Το να εκφραζόμαστε δηλαδή μέσω των συλλογικών μας οργάνων και όχι μέσω μεμονομένων προσώπων, όπως κάνετε εσείς ως αρχηγοκεντρικό κόμμα που είστε, και που ενίοτε αυτά τα μεμονωμένα πρόσωπα σας άφηναν έκθετους για τις σχέσεις τους με τη δικαιοσύνη...

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την αναφορά του κ.Κατσιγιάννη στους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης. Εδώ πραγματικά μπορεί κανείς να πει το γνωμικό «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»! Κ.Κατσιγιάννη εδώ συμβαίνουν δύο τινά, είτε δεν μπορείτε λόγω αδυναμίας στην αντίληψη να κατανοήσετε το γεγονός ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι πρέπει να χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του πολιτικού προσωπικού με το οποίο συνεργάζονται, είτε παραβλέπετε σκόπιμα αυτό το γεγονός για να δημιουργείτε χαμηλού επιπέδου εντυπώσεις. Θα θέλαμε όμως, μιας και σας απασχολεί τόσο το ζήτημα των μετακλητών, να εξηγήσετε σε εμάς και στον κόσμο που μας διαβάζει γιατί και με ποια κριτήρια ο πρόεδρός σας, κ.Μητσοτάκης, είχε προσλάβει πενήντα ένα μετακλητούς υπαλλήλους (51!) κατά την Υπουργική του θητεία τη στιγμή που ο αντίστοιχος σημερινός Υπουργός έχει προσλάβει μόλις τρεις(3)! Εξηγήστε μας αυτή τη διαφορά κ.Κατσιγιάννη, εξηγήστε μας και τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε η συνεργασία του κ.Μητσοτάκη με τον μετακλητό κ.Γεωργιάδη και τις αναφορές που τον εμπλέκουν σε κυκλώματα σκληρής παιδοφιλίας σε αλλοδαπή χώρα των Βαλκανίων, εξηγήστε μας ακόμη, αν θέλετε, και το γιατί ο μετακλητός κ.Παπασταύρου βρίσκεται σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής ανά τον πλανήτη και γιατί επιμένει να τον καλύπτει ο κ.Μητσοτάκης.

Κατανοούμε την αγωνία σας να γίνεται αρεστός και να διατηρείτε την έγκριση αυτών που σας εξέλεξαν στη θέση που βρίσκεστε, αλλά όσο έχουμε ελεύθερη φωνή δε θα επιτρέπουμε την παραχάραξη της πραγματικότητας εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και του Δημόσιου Βίου.

Αργοστόλι, 8/5/2016

Ο.Μ. Κραναίας και Τμήμα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς & Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250