Ανακοινώσεις για συμμετοχή στην 48ωρη Απεργία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 10:22

Ανακοινώσεις για συμμετοχή στην 48ωρη Απεργία

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ‘’Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ’’

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα εισαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.  Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fast track, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την Ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικά, το νέο ασφαλιστικό προβλέπει την αύξηση των εισφορών, τη μεγάλη μείωση συντάξεων, ΕΚΑΣ, επικουρικών κ.α. και παράλληλα προβλέπει την αύξηση της φορολόγησης από άμεσους και έμμεσους φόρους (αύξηση 24% στο ΦΠΑ, αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης, μείωση του αφορολογήτου ορίου, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης κ.α.).

Το σωματείο μας αντιδρά στο νέο νομοσχέδιο που θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας και θα επιφέρει την σταδιακή κατάργηση της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και θα εξουθενώσει την πλειονότητα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, πρόκειτε για αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού .

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

Καμπανός Χρήστος            Σιμωτάς Βασίλης

   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κεφαλονιάς & Ιθάκης καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ για την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Με την μορφή του κατεπείγοντος η κυβέρνηση εισάγει στην ολομέλεια της βουλής το ασφαλιστικό – φορομπηχτικό έκτρωμα που «διαπραγματεύτηκε» με τους κατακτητές προκειμένου να το ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκυβέρνηση Συριζα – Ανελ επιλέγει τον αιφνιδιασμό, ευελπιστώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους τοκογλύφους δανειστές. Ούτε και σε αυτήν την τακτική, όπως και σε πολλές άλλες, δεν διαφέρει από προηγούμενες κυβερνήσεις, που παρά του ότι από την θέση της αντιπολίτευσης κατήγγελλε ως αντιδημοκρατικές τις διαδικασίες των Π.Ν.Π. και των φαστ τρακ νομοθετήσεων, τώρα τις εφαρμόζει η ίδια.

Η λαϊκή αγανάκτηση δεν παρακάμπτεται ούτε με τα τεχνάσματα της κυβέρνησης, ούτε με την επικοινωνιακή της προπαγάνδα και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου, θα εκφραστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία της Παρασκευής 6 και του Σαββάτου 7 Μάη, που συμπίπτει και με την ημέρα τιμής των 130 χρόνων της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία και στα Συλλαλητήρια που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ –ΟΤΑ , για την αποτροπή της ψήφισης του ασφαλιστικού – φορομπηχτικού εκτρώματος που ενταφιάζει τον κοινωνικό – αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος αντικαθιστώντας τον με κεφαλαιοποιητικό – ανταποδοτικό, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, που μετατρέπει τη σύνταξη σε προνοιακό βοήθημα και οδηγεί στην κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ. Να μην ψηφιστούν τα φορομπηχτικά μέτρα που μειώνουν το αφορολόγητο και επιβάλλουν νέους εμμέσους και άμεσους φόρους.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μάη και ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο .

Όλοι στην απεργία – Όλοι στα συλλαλητήρια

Αργοστόλι 06 /05/2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο

                

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους!

Όλοι κι όλες σήμερα 10.30 πμ στο Ληξούρι!

Όλοι κι όλες την Κυριακή 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο!

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς στο Νομό που χθες πρώτη μέρα των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα συμμετείχαν στην απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αργοστόλι και στην πορεία προς το Νοσοκομείο Αργοστολίου, δεν αιφνιδιάστηκαν από τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή. Χαιρετίζουμε τη στάση των ναυτεργατών σε καράβια που καλύπτουν τη σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα ενάντια στην απεργοσπαστική τακτική κυβέρνησης – εφοπλιστών και την απομόνωση της προσπάθειας κοινωνικού αυτοματισμού από το ίδιο το επιβατικό κοινό. Το εργατικό κίνημα στο νησί αναδεικνύει δίπλα στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, τα θέματα της υγείας και της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα! Τα ΔΣ των σωματείων, οι Λαϊκές Επιτροπές να εξαντλήσουν τις δυνατότητες για να φτάσουν παντού οι απεργιακές ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ, των σωματείων στους κλάδους, στις γειτονιές, στα μαγαζιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σήμερα το πρωί στην προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση στο Ληξούρι και στις 10.30 πμ, έξω από το παλιό Δημαρχείο. Συναντιόμαστε στη συγκέντρωση εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, ελευθεροεπαγγελματιών, συνταξιούχων, επιστημόνων, στο κέντρο της σεισμόπληκτης Παλικής, στην οποία αποψιλώνουν και οδηγούν σε κλείσιμο το Μαντζαβινάτειο. Συντονίζουμε το βηματισμό μας απέναντι στο νόμο - λαιμητόμο και τη νέα φορολογική επιδρομή.

Την Κυριακή 10 πμ στο Αργοστόλι τιμάμε τα 130 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς όπως της αξίζει. Υπερασπιζόμαστε την Κοινωνική Ασφάλιση με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ - ΔΝΤ.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, ελευθεροεπαγγελματιών να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και τους καλούμε να συναντηθούμε ξανά στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής στο ΕΚΚΙ.

Αργοστόλι 7/5/2016


Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ανακοινωση για την 48ωρη απεργία και την απεργία της πρωτομαγιάς 6-7-8 Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 & ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ συγκέντρωση 10.30πμ στο Ληξούρι ,στο παλιό Δημαρχείο

Κυριακή 8 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – 130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο,στο Αργοστόλι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να φέρει στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο-λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση μέσα στο Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη.
Φοβάται την οργή του λαού για αυτό θέλει να αιφνιδιάσει, να σπείρει την απογοήτευση, να δώσει το μήνυμα ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, αφού το πλήγμα που φέρνουν σε συντάξεις, υγεία, πρόνοια δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο.
Χτυπούν το κλάδο μας περισσότερο από ποτέ. Κανείς εργαζόμενος σε φροντιστήριο ή άλλο χώρο ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα νέος που σήμερα υποφέρει από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και τους μισθούς πείνας, δεν θα συγκεντρώσει ποτέ 6.000 μέρες ασφάλισης. Κανείς δεν θα επιζήσει με 380 ευρώ εθνική σύνταξη. Κανείς δεν θα μείνει σε δουλειά μέχρι τα 67 χρόνια.
Κανείς δεν θα επιβιώσει από τη τη νέα φορολογία.

Αυτή η αντεργατική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Ούτε αυτά τα μέτρα θα είναι τελευταία

Οι ανταγωνισμοί τους, οι διαφωνίες τους, ακόμη και οι συμμαχίες τους έχουν στόχο πώς να φέρουν την οικονομία στα μέτρα τους,στα μέτρα που υπαγορεύουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ,για την θωράκιση,της κερδοφορίας τους και της ανταγωνιστικότητάς τους. Μακριά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες που δημιούργησε η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή μπορούν να επιτρέψουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για τον πλούτο ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα και ετοιμάζονται εργασιακές συνθήκες, χωρίς συμβάσεις εργασίας, με ακανόνιστα ωράρια, με προγράμματα μαθητείας και στα φροντιστήρια, με χαμηλότερους μισθούς (Τα μεγάλα φροντιστήρια στην Αθήνα ζήτησαν αμοιβές 3-5 ευρώ στους εργαζόμενους καθηγητές), με ελάχιστους διορισμούς στη μέση εκπαίδευση, με στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία.

Και θα συνεχίζουν όσο εμείς δεν τους σταματάμε.
Θέλει να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη.
Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους.

Η δύναμη των σωματείων μας, της οργάνωσής μας είναι αστείρευτη.

Θυμίζουμε ότι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης αποφάσισε την πραγματοποιήση εκλογών την Κυριακή 12 Ιούνη 2016

Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.

Όλοι στην Απεργία και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ..

Όλοι στους δρόμους!

 

ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηλεκτρολόγων Ν. Κεφαλληνίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Σ.Ε.Η. που συμμετέχει μαζί με την ΓΣΕΒΕΕ στις κινητοποιήσεις την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενάντια στα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία οδηγούν στην εξόντωση και απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.

Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για 48ωρο κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ μας με την αγωνιστική και μαζική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλα μας τα Μέλη να συμμετέχουμε μαζικά σε αυτές στις κινητοποιήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και τοπικά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντάτος Διονύσιος          Κατσούρης Διονύσιος

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 & ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ συγκέντρωση 10.30πμ στο Ληξούρι ,στο παλιό Δημαρχείο

Κυριακή 8 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – 130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο,στο Αργοστόλι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να φέρει στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο-λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση μέσα στο Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη.
Φοβάται την οργή του λαού για αυτό θέλει να αιφνιδιάσει, να σπείρει την απογοήτευση, να δώσει το μήνυμα ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, αφού το πλήγμα που φέρνουν σε συντάξεις, υγεία, πρόνοια δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο.
Χτυπούν το κλάδο μας περισσότερο από ποτέ. Κανείς εποχικός, ιδιαίτερα νέος που σήμερα υποφέρει από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και τους μισθούς πείνας, δεν θα συγκεντρώσει ποτέ 6.000 μέρες ασφάλισης. Κανείς δεν θα επιζήσει με 380 ευρώ εθνική σύνταξη. Κανείς δεν θα μείνει σε δουλειά μέχρι τα 67 χρόνια.
Κανείς δεν θα επιβιώσει από τη τη νέα άγρια φορολογία την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες οι ξενοδόχοι.

Αυτή η αντεργατική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος! Να μην γελαστεί κανείς εργαζόμενος.
Ούτε αυτά τα μέτρα θα είναι τελευταία

Οι ανταγωνισμοί τους, οι διαφωνίες τους, ακόμη και οι συμμαχίες τους έχουν στόχο πώς να φέρουν την οικονομία στα μέτρα τους,στα μέτρα που υπαγορεύουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ,για την θωράκιση,της κερδοφορίας τους και της ανταγωνιστικότητάς τους. Μακριά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες που δημιούργησε η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή μπορούν να επιτρέψουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για τον πλούτο ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα κι επιβάλλεται η εργασιακή ζούγκλα με περισσότερες ώρες δουλειά, με
χαμηλότερους μισθούς, με στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία.

Και θα συνεχίζουν όσο ΕΜΕΙΣ δεν τους σταματάμε.
Θέλει να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας.

Δεν περιμένουμε σωτήρες. Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη.
Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους.

Η δύναμη των σωματείων μας, της οργάνωσής μας είναι αστείρευτη.

Στα χέρια μας είναι η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας.

Όλοι στην Απεργία και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ..

Να μη δουλέψει κανείς στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα.

Όλοι στους δρόμους!

 

ΠΑΣΕΒΕ 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-ΜΑΗ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ)

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την άθλια διαδικασία του κατεπείγοντος επιδιώκει να περάσει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης μέσα στο Σαββατοκύριακο. Απέναντι στο νέο έγκλημα που μεθοδεύεται δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν
Απαντάμε στο ασφαλιστικό λαιμητόμο, στην αβάσταχτη φορολογία, στο ατελείωτο κυνηγητό που μας ετοιμάζουν για τα χρέη, με τη μαζική συμμετοχή μας στο δρόμο. Η αγριότητα των νέων μέτρων πρέπει να συναντήσει εδώ και τώρα τον μαζικό ανυποχώρητο αγώνα μας.

Να νεκρώσουν τα πάντα! Κανένα μαγαζί να μην ανοίξει

Τα ψέματα της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν. Μαζί με τους συνέταιρούς της, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., τα κόμματα που έχουν προσυπογράψει το μνημόνιο, τα δίνουν όλα για να ανακάμψουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Το έγκλημα διαρκείας είναι συμφωνημένο και συζητάνε μόνο πως θα μας το πλασάρουν. Ακόμα και αν η κυβέρνηση με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα μέτρα με τη μαζικότητα, την οργάνωση, τη μαχητικότητά μας, ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας.

Τέρμα στην ανοχή! Υψώνουμε τείχος αντίστασης!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Η ζωή μας, η ζωή των οικογενειών μας δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο κρεβάτι του Προκρούστη. Μην έχεις αυταπάτες ότι αν έρθει δήθεν η ανάπτυξη θα κερδίσουμε κάτι και εμείς. Η στρατηγική που εφαρμόζεται υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των λίγων και προϋποθέτει τον περιορισμό του εισοδήματός μας, το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Για αυτούς είναι η ανάπτυξη, για μας μόνο νέα μέτρα και εφιάλτης δίχως τέλος. Αποδείχθηκε ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται.

Στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης - Ε.Ε. - μεγάλου κεφαλαίου
Απαντάμε με τη δική μας Λαϊκή Συμμαχία.

Όλοι μαζί με μαζικό, ανυποχώρητο, αγώνα διάρκειας μπορούμε να βάλουμε τέρμα στο συνεχές χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να υψώσουμε τοίχος αντίστασης και να ματαιώσουμε τον αντιλαϊκό κατήφορο. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να έρθουν οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα
• Ν’ αποσυρθεί άμεσα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Απαιτούμε δωρεάν υγεία - πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
• Αφορολόγητο όριο εδώ και τώρα όπως στους εργαζόμενους και τους αγρότες. Κατάργηση των φοροληστρικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

ΕΛΜΕΚΙ 

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5-7 Μάη
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 Μάη
«Αν είν’ ο λάκκος σου
πολύ βαθύς,
χρέος με τα χέρια σου
να σηκωθείς»
Κ Βάρναλης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φέρνει για ψήφιση μέσα στο Σαβαβτοκύριακο το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και τη νέα φοροκαταιγίδα, προσπαθώντας να πιάσει τους εργαζόμενους στον ύπνο.
Η απάντησή μας είναι μία:

Στο δρόμο του αγώνα μαζί με όλα τα σωματεία που βρίσκονται κόντρα στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που συμπορεύονται με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ):
Παρασκευή 6 Μάη, 10πμ στο ΕΚΚΙ!
Σάββατο 7 Μάη, 10. 30 πμ στο Ληξούρι!
Κυριακή 8 Μάη, 10.00 πμ στο ΕΚΚΙ!

Όλοι στους δρόμους!

- Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ασφάλιση – στην υγεία – στην παιδεία – στην πρόνοια!
- Για να μην αδειάσουν σχολεία - νοσοκομεία από μόνιμο προσωπικό.
- Για να μην αδειάσουν οι τσέπες μας από τη φοροληστεία!
- Για να μην μείνουν οι σεισμόπληκτοι εγκαταλειμμένοι!
Η ώρα της μάχης για την οποία μιλούσαμε ήρθε και κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γι αυτό είμαστε δυνατοί. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Κανείς συμβιβασμός με την εξαθλίωση. Είμαστε ενωμένοι πάνω στις κοινές μας ανάγκες και στα κοινά μας συμφέροντα, κόντρα στα συμφέροντα ΕΕ- εκμεταλλευτών. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Αν κυβέρνηση – «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση ψηφίσουν η επιτυχία της 48ωρης απεργίας μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή της πολιτικής τους!

Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα, θα μοιραστεί την ήττα.

Η μεγαλύτερη κατάχτηση της εργατικής τάξης, η κοινωνική ασφάλιση, μπαίνει στο σφαγείο για χάρη της μείωσης του κόστους εργασίας και για την ανταγωνιστικότητα. Δε φτάνει το γονάτισμά μας από τους υπάρχοντες φόρους, μας φορτώνουν κι άλλους. Δε μπορούμε να σηκώσουμε αυτά τα βάρη.

Έχουμε αγωνιστικές παρακαταθήκες που δεν λησμονούμε. Η συμμαχία εργατών- αγροτών – αυτοαπασχολούμενων μπορεί να δώσει φτερά στον αγώνα. Πρόσφατη είναι η εμπειρία από τις 4 Φλεβάρη. Την πραγματική δύναμή μας δεν την έχουμε δείξει ακόμη!

Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία! Τα παράσιτα που μας εκμεταλλεύονται να σταματήσουν να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας.
Το παρόν και το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!
Αργοστόλι 6/5/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης          Ποταμιάνου Σοφία

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ:

1. ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

• Παρασκευή 6/5 στις 10:00 π.μ στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΚΙ

• Σάββατο 7/5 στις 10:30 π.μ ΟΛΟΙ στο Ληξούρι, στη συγκέντρωση έξω από το παλιό Δημαρχείο Ληξουρίου

2. ΤΑΞΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10.00 π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες ,άνεργοι της Κεφαλονιάς,
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"!

Μαχητικά, με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες μας, στήνουμε εργατικό, λαϊκό μπλόκο στην επίθεση μεγαλοεργοδοσίας – Κυβέρνησης –Ε.Ε.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Στον κλάδο του εμπορίου βιώνουμε καθημερινά τις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων, την δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, τον εκβιασμό της απόλυσης και της ανεργίας. Σε εξέλιξη είναι οι απολύσεις, τα κλεισίματα καταστημάτων και η απληρωσιά στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η επέκταση της ημιαπασχόλησης στην πολυεθνική LIDL, η κατάργηση της σταθερής εργασίας με την μετατροπή των εργαζομένων στα Σ/Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε ενοικιαζόμενους στην εταιρεία ΜΕΤΡΟ και η ένταση της εντατικοποίησης σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα είναι μόνο μερικά από τα δείγματα της αντεργατικής επίθεσης που βιώνουμε στον κλάδο.

Όλα τα παραπάνω, είναι αποτελέσματα του λυσσαλέου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση των κερδών τους και την κυριαρχία τους στην αγορά, διαδικασία κατά την οποία οι λιγότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αφού πρώτα έχουν «ξεζουμίσει» και εξαθλιώσει τους εργαζόμενους, είτε κατεβάζουν ρολά, είτε εξαγοράζονται από άλλες μεγαλύτερες.
Οι νόμοι του καπιταλισμού είναι αδυσώπητοι και είναι χαμένος από χέρι όποιος εργαζόμενος νομίζει ότι έχει εξασφαλισμένη τη δουλειά και τα δικαιώματα του, αν δέχεται να βάζει πλάτη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ο οποιοσδήποτε εργοδότης, πιστεύοντας ότι έτσι διασφαλίζεται και το δικό του μεροκάματο.
Για την «υγιή επιχειρηματικότητα», την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, την μείωση του «εργατικού κόστους» και την κερδοφορία των επιχειρηματιών, μεγαλοεργοδοσία –Κυβέρνηση-ΕΕ, ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους και δυσβάστακτη φορολογία.
Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους, που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586€ και 511€, καταργείται η σημερινή σύνταξη που ήταν 486€, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και ταυτόχρονα γίνεται επανυπολογισμός με μείωση βεβαίως των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.
Η εργατική λαϊκή οικογένεια θα πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, ΦΠΑ 24%, 3 δις ευρώ τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η μεγαλοεργοδοσία-Κυβέρνηση-ΕΕ.
Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες
Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

• Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ι.Υ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΦΥΛΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ   ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 




00 inkefalonia general ad 300X250