Eίπαν «οχι» στην αποψίλωση του Μαντζαβινάτειου Nοσοκομείου (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 10:55

Eίπαν «οχι» στην αποψίλωση του Μαντζαβινάτειου Nοσοκομείου (εικόνες)

Eίπαν «οχι» στην αποψίλωση του Μαντζαβινάτειου Nοσοκομείου

Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε άλλη μια συγκέντρωση έξω από το παλιό δημαρχείο στο Ληξούρι με αφορμή τις μετακινήσεις ιατρών από το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο προς το Γ Ν Κεφαλονιάς, η συγκέντρωση έγινε από την Λαϊκή Επιτροπή Παλικής.

Σε ρόλο συντονιστή ο Δημήτρης Μαντζουράτος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, και πόσο ορατό είναι το ενδεχόμενο κλεισίματός του, αλλά και την αδιαφορία που δείχνουν τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου που πήρε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τις αγωνιστικές δραστηριότητες που θα γίνουν στην Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια μίλησε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Κουρής ο οποίος είπε:

«Τι θα γίνει ο λαός της Παλικής χωρίς το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο; Αυτόν τον αγώνα που κάνουμε δεν τον κάνουμε για τη δική μας εργασιακή σχέση, τον κάνουμε συνειδητά για όλους εσάς, για όλους εμάς, για να μπορέσει αυτός ο μικρός τόπος να έχει το δικό του νοσοκομείο, το νοσοκομείο που προήλθε από εσάς τους ίδιους....

Παλιά μιλούσαμε για κατάργηση του νοσοκομείου και τη μεταβολή του σε κέντρο υγείας, τώρα κανείς δε μιλάει για κατάργηση του Μαντζαβινάτειου, έχει οργανωθεί ένα σχέδιο αποδήμησης έτσι ώστε να οδηγηθεί εκ των πραγμάτων στο κλείσιμό του».

Σύντομο χαιρετισμό προς το συγκεντρωμένο κόσμο έκαναν ο γιατρός κ Ζαπάντης ο οποίος υποχρεωτικά εγκαταλείπει το Ληξούρι μιας και αδυνατεί να κάνει εφημερίες στο Αργοστόλι και ταυτόχρονα να είναι και στο Ληξούρι.

Ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Παρίσης, ο Ιωσήφ Λουκέρης, ο Παναγής Βλάχος, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Διονύσης Μαρκάτος και τέλος ο Βαγγέλης Βαλλιάνος.

Μάκης Μοσχόπουλος 

DSC 0023DSC 0026DSC 0027DSC 0028DSC 0031DSC 0035DSC 0036DSC 0040DSC 0044DSC 0045DSC 0047DSC 0048DSC 0050DSC 0051




00 inkefalonia general ad 300X250