"Στοπ" από κατοίκους στα «έργα» στην Μελισσάνη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 13:30

"Στοπ" από κατοίκους στα «έργα» στην Μελισσάνη

Ύστερα από τα προχτεσινά πρωινά γεγονότα την Δευτέρα του Πάσχα στην Μελισσάνη, υπάλληλος της Περιφέρειας, ήρθε στο σημείο που περιγράφουμε στο προηγούμενο άρθρο μας και είπε στους παραβρισκόμενους κατοίκους του χωριού, πως λόγοι έκτακτης ανάγκης, (καιρός),επιβάλουν να μπει σωλήνας στο ρέμα, να πέσει χώμα από πάνω, να δημιουργηθεί πρόσβαση για την Μελισσάνη. Πράγματι έτσι και έγινε.

Δημιουργήθηκε ένα "μονοπάτι" για πεζούς και μαζί με το άνοιγμα νέας πρόσβασης για αυτοκίνητα από άλλο σημείο, αποκαταστάθηκε κάπως, η πρόσβαση στο λιμνοσπήλαιο.

Να πούμε πως η τοποθέτηση του σωλήνα, έγινε χωρίς τα απαιτούμενα, μέτρα ασφαλείας. Δηλαδή, δεν έπεσε οπλισμένο σκυρόδεμα πάνω από τον σωλήνα, για αποφυγή τυχόν καθίζησης του "νωπού" χώματος που τον καλύπτει και τελικό αποτέλεσμα το σπάσιμό του. Είπαν, ( οι κάτοικοι ) "εντάξει, είναι για πεζούς η πρόσβαση αυτή,ας γίνει κι' έτσι να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του λιμνοσπηλαίου".

Σήμερα το πρωί όμως... εργολάβος με εντολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, (ΠΙΝ), ξεκίνησε πάνω στη σαθρή αυτή κατασκευή, να προσθέτει υλικό, για να περνούν από πάνω λεωφορεία με επιβάτες για την Μελισσάνη!!!

Φανταζόμαστε όλοι τι θα γίνει, αν περάσει λεωφορείο πάνω από αυτό το κατασκεύασμα που βλέπετε στις φωτογραφίες!!!

Να σημειώσουμε πως όλα αυτά, από το πρώτο μπάζωμα, μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα, έγιναν ερήμην των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΙΝ!!!Ενημερώθηκαν για το τι γίνεται στην Μελισσάνη, από το διαδίκτυο!!!

Επειδή θεωρούμε πως πρέπει να γίνει μια παράκαμψη για πεζούς και αυτοκίνητα για την Μελισσάνη, με σωστές προδιαγραφές και ΑΣΦΑΛΕΙΑ, μέχρι να κατασκευαστεί το νέο γεφύρι, ρωτάμε τους κυρίους της ΠΙΝ.

Με το έργο που επιχείρησαν να φτιάξουν σήμερα, θεωρούν πως εξασφαλίζεται η ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων και επιβατών από αυτό;
Γιατί η παρέμβαση αυτή, που έχει να κάνει με κόσμο, γίνεται ερήμην των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΙΝ;

Τι είδους έκτακτη ανάγκη, επιβάλει σήμερα στην ΠΙΝ, την κατασκευή αυτής της παγίδας;

Σήμερα το πρωί λοιπόν, βλέποντας αυτό που γίνονταν στο αυλάκι της Μελισσάνης ... κάτοικοι του χωριού, (πλημμυροπαθείς), σταμάτησαν το"έργο", παρουσία υπαλλήλου των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΙΝ, η οποία, μας δήλωσε, πως η ίδια δεν θα επιτρέψει να περάσουν αυτοκίνητα, "πάνω από αυτό το κατασκεύασμα"!!! Καλούμε την ΠΙΝ, το ταχύτερο δυνατόν να εξασφαλίσει ΑΣΦΑΛΗ πρόσβαση των τουριστών και κατοίκων στην Μελισσάνη και στο κοιμητήριο του χωριού, για να πάψει η ταλαιπωρία που υφίστανται τόσο καιρό τώρα.

Καλούμε την ΠΙΝ, να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν, την κατασκευή του νέου γεφυριού, η οποία και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα!

Επίσης καλούμε τον Δήμο Κεφαλονιάς, να αναλάβει τις ευθύνες του για το έργο αυτό και να μην κρύβεται πίσω από προγραμματικές συμβάσεις, που καλύπτουν την ανεπάρκειά του να χειριστεί προβλήματα, όπως αυτό της Μελισσάνης.

Τάσος Καβαλλιεράτος

Vlahatasamis.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250