Απάντηση Κατσιγιάννη στην ανοιχτή επιστολή ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 05:05

Απάντηση Κατσιγιάννη στην ανοιχτή επιστολή ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας

Απάντηση προέδρου ΝΟΔΕ Αντώνη Κατσιγιάννη, στην από 25/4/2016 ανοιχτή επιστολή της Ο.Μ. Κραναίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την απορία σας, για του λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την τροπολογία 319/12-4-2016, σας ενημερώνω ότι αποτελεί θέση του κόμματος η μη ψήφιση τροπολογιών, άσχετων με τα νομοσχεδία στα οποία εντάσσονται.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εν λόγω τροπολογιά εντάχθηκε στον μετέπειτα νόμο 4383 με ΦΕΚ 72Α/2016 με τίτλο ΄΄ Κύρωση της Ευρωμεσογειακής Αεροπορικής Συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και των κρατών μελών της, αφενός, και του χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, αφετέρου΄΄, ως το άρθρο 2, του νόμου αυτού.


Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το γεγονός, να εγκαλείται η Νέα Δημοκρατία, όταν διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε κανένα νομοσχέδιο ως αντιπολίτευση, ενώ αντίθετα η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, παρείχε στήριξη στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Για την ορθή ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων συμπολιτών μας, μιάς και αναφέρεστε περί επίλυσης τεχνικών και νομικών θεμάτων με την εν λόγω τροπολογία, είναι απαραίτητο να γίνουν γνωστά τα ακόλουθα.


1. Στο άρθρο 43 του Ν.4305 ΦΕΚ 237Α/31-10-2014, με τίτλο ΄΄Ρυθμίσεις θεμάτων Δημοσίων Έργων΄΄ και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 αυτού, αναφέρεται ότι «Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθορίζονται οι ειδικότερες προυποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισης των δικαιούχων, ανακατασκευής ή επισκευής των ανωτέρω κατοικιών, διανομής των νέων κατοικιών και κάθε θέμα σχετικά με την εφαρμογή των παραγράφων 1 και 2». Συνεπώς, ήδη από τη δημοσίευση του σε ΦΕΚ, είχε ληφθεί πρόνοια, λόγω της §3, του άρθρου 43, για τη μεθοδολογία υλοποίησης οποιασδήποτε μελλοντικής ενέργειας απαιτούνταν για την ολοκλήρωση των έργων. Όμως το Δεκέμβριο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής νέου Προέδρου Της Δημοκρατίας και από την 25η Ιανουαρίου 2015 τη διακυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έως και την ημερομηνία κατάθεσης της τροπολογίας έχει παρέλθει ένα ολόκληρο έτος και επιπλέον τρεις μήνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία.

2. Επιπλέον, διαβάζοντας την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, γίνεται απόλυτα σαφές ότι η φερόμενη κατά το ΣΥΡΙΖΑ ως ΄΄λύση΄΄ για τεχνικά και νομικά ζητήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή του υφισταμένου Β.Δ. 12Δ/21-1-1971 ΄΄Περί εγκρίσεως θέσεως εις την εκτός του ρυμοτομικού σχεδίου Ληξουρίου (Κεφαλληνίας) περιοχή, δια την ανέγερση εργατικών κατοικιών, όπως το βασιλικό διάταγμα αυτό τροποποιήθηκε με την υπ.αρ. Τ3908/30-10-1978 απόφαση Νομάρχη Κεφαλληνίας, χωρίς να επέρχεται καμμία τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου.


3. Ακόμη, ξεκάθαρα στην § 2.3, του άρθρου 2 με τίτλο ΄΄Καταλληλότητα΄΄ της περιληπτικής αναφοράς της εν λόγω τροπολογίας, αναγράφεται ότι δεν απαιτούνται διατάγματα ή κανονιστικές πράξεις για την εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης.


Κοντολογίς, δεδομένου ότι απαιτήθηκαν σχεδόν 15 μήνες για να φέρετε στη Βουλή μία τροπολογία, την οποία παρουσιάζετε ως λύση σε τεχνικά και νομικά ζητήματα, ενώ όπως προκύπτει από την ίδια την τροπολογία, δεν είναι τίποτα άλλο από εφαρμογή των υφισταμένων διατάξεων (Βλ. Βασιλικό Διάταγμα του 1971 και τροποποίηση αυτού το 1978) σας καλώ να δώσετε μία πειστική απάντηση στους πληγέντες για αυτήν την καθυστέρηση, δεδομένου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τις πιστώσεις για την υλοποίηση της αστικής ανάπλασης. Εκτιμούμε ότι ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά θέμα, όπως η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, δεν θα έπρεπε να αποτελέσει στίβο λαικισμού και θριαμβολογίας από τη συμπολίτευση.

Τέλος, επειδή αναφερθήκατε στην επιστολή σας περί ανεξήγητης στάσης της ΝΔ στο θέμα και ζητήσατε πειστική απάντηση, θα ήθελα και εγώ από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, να σας ρωτήσω εάν θα υλοποιήσετε το 2016, τη δέσμευση σας για καταβολή 13ης σύνταξης καθώς και επιστροφή του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751€, δεδομένου ότι δεν το πράξατε το 2015 και έως και σήμερα, έχετε επιδείξει χαρακτηριστική ασυνέπεια λόγων και έργων.

Ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αντώνης Φ. Κατσιγιάννης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250