Ποιμενάρχης Κεφαλληνίας: «Σας θέλω όλους κοντά μου στην πλατεία Αργοστολίου την Ανάσταση»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:13

Ποιμενάρχης Κεφαλληνίας: «Σας θέλω όλους κοντά μου στην πλατεία Αργοστολίου την Ανάσταση»

Τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων, δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, ο Ποιμενάρχης του νησιού κ. Δημήτριος και ομολογουμένως κάθε συνάντηση μαζί του, δίνει αναμφίβολα - με όλα όσα ενδιαφέροντα έχει να πει - «τροφή» για σκέψη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους τους Κεφαλλήνες και τους απόδημους όπου γης 

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας απέστειλε τις ευχές Μητροπολίτη του Κεφαλλήνες και τους αποδήμους όπου γης, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα.

«Ο Μητροπολίτης εύχεται σε όλους τους Κεφαλλήνες και σε όλους τους αποδήμους είτε στην Ελλάδα, είτε εκτός αυτής να γιορτάσουν καλό Πάσχα και τους εύχεται διαρκή την χαρά της ανάστασης στην καρδιά».

Με ευταξία και ησυχία την Ανάσταση στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Παράλληλα, ο Ποιμενάρχης του νησιού, εξέφρασε την παράκληση να μεταφέρουμε σε όλους τους Κεφαλονίτες και κυρίως στους Αργοστολιώτες, να επικρατήσει ευταξία και ησυχία κατά την τελετή της Ανάστασης στην Κεντρική Πλατεία.

«Έχουν δικαίωμα όλοι να χαρούν την Ανάσταση, πολύ περισσότερο τα παιδιά που πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα και οι ηλικιωμένοι και οι μεγαλύτεροι έχουμε χρέος και καθήκον ιερό να προστατεύουμε την τελετή της Ανάστασης, ώστε να την χαρούν όλοι» ήταν τα λόγια του.

Ιδιαίτερη παράκληση, του Ποιμενάρχη μας, είναι «όλοι οι Χριστιανοί να είναι επί της πλατείας και γύρω από το ιερό ευαγγέλιο, τον επίσκοπο και τους κληρικούς , ώστε να συμμετέχουν όλοι εξίσου και να συμψάλουν όλοι το Χριστός Ανέστη».

Πώς θα γίνει η Ανάσταση (το πρόγραμμα)

Ακολούθως σας παραθέτουμε το πρόγραμμα της Ανάστασης στις ενορίες του Αργοστολίου

Η τελετή της Ανάστασης, θα γίνει ως εξής στις ενορίες του Αργοστολίου

Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος : Η τελετή της Ανάστασης θα γίνει στον αύλειο χώρο της εκκλησίας και ευθύς αμέσως ο Αναστάσιμος Όρθρος και η θεία Λειτουργία.

Ενορία Αγίου Νικολάου : Η τελετή της Ανάστασης θα γίνει εμπροσθεν του Ιερού ναού και ευθύς αμέσως ο Αναστάσιμος Όρθρος και η θεία Λειτουργία.

Μητροπολιτικό Ναός: Η τελετή της Ανάστασης θα γίνει στον αυλειο χώρο και ευθύς αμέσως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η θεία Λειτουργία.

Αρχάγγελος : Η Τελετή της ανάστασης στην Κεντρική Πλατεία εν πομπή και στην συνέχεια επιστρέφει η πομπή στο ναό του Αρχαγγέλου και θα συνεχίσει ο Αναστάσιμος Όρθρος και η θεία Λειτουργία.

Την Κυριώνυμη μέρα, Κυριακή της Αναστάσεως το πρωί ώρα 8, θα ξεκινήσει Αναστάσιμος Όρθρος και η θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, Ιερό Ναό Παναγίας Σισσιωτίσης και Μητροπολιτικό ναό όπου θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή, θα επανέλθουν στο επισκοπείο όπου θα μοιραστεί το καθιερωμένο κόκκινο αυγό και θα δεχθεί ο Μητροπολίτης ευχές.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250