Ο κρουνός που «στάζει» και η απάντηση της ΔΕΥΑΚ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 14:37

Ο κρουνός που «στάζει» και η απάντηση της ΔΕΥΑΚ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δαυγάτων Κεφαλονιάς κ. Παναγής Γασπαρινάτος δεν ...έσταζε μέλι χθες κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον Άγιο Κωνσταντίνο.


Αιτία ήταν ο πυροσβεστικός κρουνός που υπάρχει στην περιοχή και σύμφωνα με τον κ. Γασπαρινάτο δεν έβγαζε αρκετό νερό, ώστε να είναι χρήσιμος στην κατάσβεση: «Έχω έντονα παράπονα από τη δημοτική αρχή. Ο κύριος λόγος είναι ότι στην περιοχή μας υπάρχει ένας κρουνός, όμως αυτός εδώ και δύο χρόνια υπολειτουργεί. Ο Κρουνός αυτή τη στιγμή «στάζει». Το έχω πει επανειλημμένος και μου είπαν αυτό έχουμε αυτό σας δίνουμε. Η να τον βγάλουν λοιπόν τον κρουνό ή να τον φτιάξουν».


Ο κ. Γασπαρινάτος, εστίασε επίσης και στην απουσία ανθρώπων της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της Πυρκαγιάς στον Άγιο Κωνσταντίνο.


Το inkefalonia.gr  επικοινώνησε αναφορικά με το θέμα του κρουνού με την ΔΕΥΑΚ, η οποία μας έδωσε την εξής απάντηση:
«Στις 14 Μαΐου 2012, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου με το υπ΄ αριθμ. 1972 Φ 702.7/2012 έγγραφο, μας απέστειλε λίστα με τους πυροσβεστικούς κρουνούς που χρήζουν αντικατάσταση ή επισκευή και στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο εν λόγω κρουνός.

Χθες συνεργείο της υπηρεσίας, ενώπιον του Προέδρου και πυροσβεστών, επανεξέτασε τη λειτουργία του πυροσβεστικού κρουνού και δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής φωτιάς γινόταν τροφοδοσία βυτιοφόρων οχημάτων από τρεις πυροσβεστικούς κρουνούς ( Φάρσα 1, Φάρσα 2, Άγιος Κωνσταντίνος ) οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο διανομής, κάτι που είχε ως φυσικό επακόλουθο κανένας από τους τρεις και ειδικότερα ο τελευταίος να μπορεί να τα τροφοδοτεί με ικανοποιητική πίεση».