Έλλειψη αγροτικού Ιατρού στον Πόρο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 22:59

Έλλειψη αγροτικού Ιατρού στον Πόρο

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών της περιοχής μας για την συνεχόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας που προσφέρεται από την πολιτεία στους κατοίκους της περιοχής μας αποτελεί θλιβερή  πραγματικότητα το γεγονός ότι τα τελευταία 2 δύο χρόνια η περιοχή μας παραμένει χωρίς την παρουσία του αγροτικού ιατρού  με αποτέλεσμα οι πολίτες μας να στερούνται παντελώς έγκυρης και αποτελεσματικής πρωτοβάθμιας υγείας η οποία δικαιούνται  και αισθάνονται να τους αφαιρεί η προκλητικοί αδυναμία της πολιτείας .


Για την κατανόηση της κρισιμότητας του θέματος που σας αναφέρουμε και  του μεγέθους της εκτάσεως του  θέλουμε να σας επισημάνουμε τις κατεπείγουσες γεωγραφικές  , δημογραφικές ανάγκες που αντιμετωπίζει η περιοχή μας .

1.   Την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής της θέσης .

Οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις  που μας χωρίζουν από την πρωτεύουσα του νομού επιβάλλουν τον αποκλεισμό των κατοίκων της περιοχής μας από την παροχή  άμεσης υγειονομικής περίθαλψης . Καθημερινά αντιμετωπίζουμε ασθενείς ηλικιωμένους  ανήμπορους ανθρώπους μητέρες με τα παιδιά τους  με τις δυσκολίες ζήτηση για την εύρεση  προσβασιμότητας  στο ύψιστο αγαθό της υγείας , καθώς και οι  έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων που δεν μπορούν να γράψουν ούτε τα φάρμακα τους!
Όπως γνωρίζετε ο Πόρος διαθέτει λιμάνι το οποίο αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στο νησί ,το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα δράσης εκατοντάδων ανθρώπων ημερησίως και ως τούτο  η παρουσία γιατρού κρίνεται αναγκαία για την κάλυψη, επιπλέον ο Πόρος  είναι τουριστική περιοχή στην οποία φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών καθώς σε μερικές ημέρες αρχίζει η τουριστική περίοδος, για το λόγο αυτό η παρουσία αγροτικού γιατρού είναι αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά που χρήζουν άμεση ιατρική φροντίδα , αποτελεί  σημάδι πολιτιστικής παρακμής να  θεωρείται φυσιολογικό ότι επειδή υπάρχει οικονομική κρίση πρέπει να υποφέρει και να νοσεί η υγεία των πολιτών.

Δυστυχώς μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τους αρμόδιους,  ουδέν θετικό. Κύριοι ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και να  μεριμνήσετε για την άμεση επαναφορά του αγροτικού γιατρού  στην περιοχή μας προκειμένου να ξεπεραστεί η ανασφάλεια και να επανέλθει η ομαλότητα στην ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και απαιτούμε από τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα  Ξανθός  , την Βουλευτή Κεφαλονιά & Ιθάκης  κ.Θεοπεφτάτου Αφροδίτη., τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Θ. Γαλιατσάτο και τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση , που κοινοποιούμε το παρόν έγγραφο, παρακαλώντας  να σκύψουν στο πρόβλημα μας.

  Με εκτίμηση

Το Δ .Σ  του Σωματείου Οι Προννοι 

Η  πρόεδρος  Μ. Βαβάση

Επ/πρόεδρος  Γ. Μεταξάς

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής.


Ετικέτες: