Αντιδρούν οι Καμιναράδες για τις ανεμογεννήτριες! «Προκλητικό και παράνομο κάθε έργο στην μοναστηριακή περιουσία της περιοχής Μωρού Κηπουραίων»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 11:15

Αντιδρούν οι Καμιναράδες για τις ανεμογεννήτριες! «Προκλητικό και παράνομο κάθε έργο στην μοναστηριακή περιουσία της περιοχής Μωρού Κηπουραίων»

Ανοικτή επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Κεφαλονιάς, τον Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Υπουργό Υποδομών, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, τον Αντιδημαρχο Παλικής, απέστειλε ο πρόεδρος ττης Τοπικής Κοινότητας Καμιναράτων Θοδωρής Κούτσης, σε συμφωνία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμιναράτων «Ο Αετός» για το γνωστό θέμα των ανεμογεννητριών.


Αξιότιμε κύριε διευθύνοντα σύμβουλε της ΔΕΗ και προϊστάμενε του γραφείου της Κεφαλονιάς , φημολογείται πως πολύ σύντομα θα προβείτε σε έργα ηλεκτροδότησης για λειτουργία Ανεμογεννητριών , στην περιοχή Μωρού Κηπουραίων.

Σας πληροφορούμε ότι:

Α) Οι παραπάνω περιοχή είναι ιδιοκτησία της Μονής Κηπουραίων και όχι του δημοσίου, όπως το δασαρχείο την χαρακτήρισε.

Β) Η εταιρία εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, όπως και εσείς, δεν έχετε για οποιοδήποτε έργο την έγκριση της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, που ήδη κινεί νομική προσφυγή κατά παντός αμφισβητούντος ή προσβάλλοντος την περιουσία της στην εν λόγω περιοχή.

Γ) Το χωριό των Καμιναράτων στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκουν και τα Κηπούρια , συμπαραστέκεται στην Μητρόπολη και εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγουμε και μόνοι μας στην δικαιοσύνη, ως έχοντες έννομο συμφέρον.

Δ) Τα σχεδιαζόμενα έργα της εταιρίας των Ανεμογεννητριών και της ΔΕΗ, βρίσκονται σε διερευνούμενο μέγιστης αρχαιολογικής σημασίας χώρο (Ομηρικό κράτος των Ταφείων) και γνωστό αρχαίο λατρευτικό χώρο του Δρακοντόσπηλου, δίπλα στα Γερμανικά Πολυβολεία και πάνω στα ερείπια της παροικίας της μονής Ταφείου, με κίνδυνο ανεπανόρθωτων καταστροφών.

Ε) Η φιλήσυχοι και σκληροτράχηλοι Καμιναράδες, αναγνωρίζουμε την εθνική ανάγκη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , όμως η τοποθέτηση στην εν λόγω περιοχή (χαμηλού επιπέδου ύψους) των σιδερένιων πανοπλιών είναι ασύμβατη προς την φύση , καταστροφική για την μελισσοτροφία και θα «μηδενίσει» κάθε προοπτική επισκεψιμότητας στην συγκεκριμένη περιοχή της Παλικής.

Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε, την αναβολή κάθε παρέμβασης στην περιοχή των Κηπουραίων, μέχρι να ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά η εν εξελίξει δικαστική προσφυγή της Μητρόπολης.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι φιλήσυχοι και σκληροτράχηλοι Καμναράδες, θα προστατέψουμε όπως έχουμε υποχρέωση τον τόπο μας, με κάθε θυσία.

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότατας Καμινατάτων

Θοδωρής Κούτσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμιναράτων «Ο Αετός»


Ετικέτες: