EOAEN: Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα των δρομολογίων στα Ιόνια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 09:43

EOAEN: Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα των δρομολογίων στα Ιόνια

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κωστή Μουσουρούλη είχαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 τα μέλη του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών νησιών για να συζητήσουν θέματα και προτάσεις σχετικά με την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών  στα Ελληνικά νησιά.

Στην συνάντηση, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Νικήτας Δολαψάκης, Κων/νος Καποδίστριας, Ανδρέας Παντελιός, Εμμανουήλ Ψαρουδάκης και Κων/νος Σταυρινούδης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. μεταξύ άλλων ανάφεραν ότι παρά τις όποιες βελτιώσεις οι νησιώτες εξακολουθούν και σήμερα να βιώνουν σημαντικά προβλήματα από τις κακές ακτοπλοϊκές συνδέσεις τόσο με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και μεταξύ των  νησιών, με σημαντικότερα προβλήματα α) την ακρίβεια στις τιμές των εισιτηρίων, β) τους υψηλούς ναύλους  στη μεταφορά εμπορευμάτων, γ) τις ανεπαρκείς συνδέσεις και δ) τις χαμηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες. Για τα Ιόνια νησιά πιο συγκεκριμένα ετέθη  από τον κ. Παντελιό και τον κ. Καποδίστρια το θέμα της μείωσης των δρομολογίων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο καθώς και της περιφερειακής σύνδεσης των νησιών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο παραεμπόριο και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί στην τοπική αγορά. Ζητήθηκε από τον Υπουργό να επεμβαίνει το λιμεναρχείο και να μην επιτρέπει την αποβίβαση εμπορευμάτων χωρίς παραστατικά διακίνησης. 

Τέλος ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε στενότερη συνεργασία με τον ΕΟΑΕΝ για την αντιμετώπιση θεμάτων της ακτοπλοΐας στα νησιά καθώς και για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εθνικής νησιωτικής πολιτικής.




00 inkefalonia general ad 300X250