Νέα παράταση για φόρους και υποχρεώσεις σε Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 19:52

Νέα παράταση για φόρους και υποχρεώσεις σε Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Παρατείνονται για άλλους τρεις μήνες οι προθεσμίες εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαμένουν ή εδρεύουν στους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας-Ιθάκης που επλήγησαν από ισχυρό σεισμό στις 17-11-2015 και τελούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

 

 

Σύμφωνα, ειδικότερα, με απόφαση που εκδόθηκε και υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη:

1. Παρατείνονται μέχρι και την 31η/5/2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων, των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Λευκάδας και την Π.Ε. Κεφαλληνίας – Ιθάκης και λήγουν ή έληξαν από τις 17/11/2015 και μέχρι την 31η/5//2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων - διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

2. Αναστέλλεται μέχρι και την 31η/5/2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

3. Παρατείνονται μέχρι και την 31η/5/2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Μεγανησίου, Π.Ε. Λευκάδας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που λήγουν ή έληξαν από την 23/12/2015 μέχρι τις 31/5/2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

4. Αναστέλλεται μέχρι και την 31/5/2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Του Γιώργου Παλαιτσάκη

www.dikaiologitika.gr


Ετικέτες: