Παρασκευή 4/3 : Ημέρα επιστήμης με θέμα "Η Φυσική Μαγεύει"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 10:16

Παρασκευή 4/3 : Ημέρα επιστήμης με θέμα "Η Φυσική Μαγεύει"

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τη Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν την ημέρα Επιστήμης με θέμα "Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ", την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

 

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ.Διονύσιος Σιμόπουλος, διεθνώς βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. 

Η Ημέρα Επιστήμης ξεκινά με την πρωινή Μαθητική Συνεδρία με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από τη Β' βάθμια Εκπαίδευση. Στην εκδήλωση τα μέλη του Τοπικού Παρατήματος της ένωσης φυσικών με επικεφαλής τον κ. Αντώνιο Κατάνια και τη βοήθεια μαθητών θα παρουσιάσουν ενδιαφέροντα πειράματα φυσικής.

Κατά την απογευματινή συνεδρία,ανοιχτή προς το κοινό στις 6.00 το απόγευμα, ο κ. Σιμόπουλος δώσει ομιλία με θέμα "Όλοι είμαστε Αστρόσκονη".  

Η Ημέρα Επιστήμης, αποτελεί το εφαλτήριο μίας ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου με την Ένωση Φυσικών με απώτερο στόχο τη δημιουργία και λειτουργία θερινού σχολείου φυσικής και αστροφυσικής για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

fysikoi