Να μην κλείσει ο Μύρτος ζητούν οι κάτοικοι των Διβαράτων (το ψήφισμα)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:17

Να μην κλείσει ο Μύρτος ζητούν οι κάτοικοι των Διβαράτων (το ψήφισμα)

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ∆ΙΒΑΡΑΤΩΝ.    


 Συνήλθε σήµερα Σάββατο 20-2-1016 η Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας ∆ιβαράτων κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Τοπικού Συµβουλίου κ. Γασπαρή Αργυρίου.    Θέµα της Συνέλευσης ήταν σύµφωνα µε πληροφορίες το επαπειλούµενο κλείσιµο του Μύρτου από το Υπουργείο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω µη εκτελέσεως προγραµµατισµένου έργου στη περιοχή.    Οι κάτοικοι των ∆ιβαράτων δεν είναι αντίθετοι στην εκτέλεση οποιουδήποτε έργου και µάλιστα όταν αυτό έχει στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των επισκεπτών της πολυσύχναστης παραλίας. Όµως θεωρούν αδιανόητο οποιοσδήποτε  σχεδιασµός να οδηγεί στην απαγόρευση πρόσβασης στο Μύρτο την Τουριστική περίοδο. Ο Μύρτος είναι το κορυφαίο σηµείο αναφοράς της Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεφαλλονιάς και δεν νοείται Τουριστική δραστηριότητα στο νησί χωρίς τη δυνατότητα επίσκεψης της παραλίας.    Είναι γνωστό ότι τα Τουριστικά πακέτα για τη φετινή περίοδο, ακόµη και οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων, έχουν σχεδιαστεί µε βάση αυτή τη δυνατότητα που είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να την ανατρέψουµε. 

Επειδή ο Μύρτος ανήκει στην Τοπική Κοινότητα ∆ιβαράτων, οι κάτοικοι της νοιώθουν την ανάγκη να επισηµάνουν εγκαίρως στην Πολιτεία τους κινδύνους που εγκυµονεί µια απόφαση κλεισίµατος της παραλίας του Μύρτου την καλοκαιρινή περίοδο.   Ζητούµε από το Υπουργείο να προσανατολίσει το σχεδιασµό του µε βάση την καθολική απαίτηση όχι µόνο των κατοίκων της Τοπικής µας Κοινότητας αλλά και όλης της Κεφαλλονιάς για ανοικτό και λειτουργικό Μύρτο.   Προς αυτή τη κατεύθυνση είµαστε διατεθειµένοι να βοηθήσουµε µε τις δυνατότητες που έχουµε για να αποφευχθεί πάση θυσία µια δυσάρεστη εξέλιξη της υπόθεσης.    Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε εκτός από το Υπουργείο να σταλεί το παρόν ψήφισµα στη Βουλευτή του Νοµού, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον ∆ήµαρχο Κεφαλλονιάς, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας  & Ιθάκης, τον Αντιδήµαρχο Πυλάρου και τα Μ.Μ.Ε. του Νοµού. Na παρθεί απόφαση από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο για το µη κλείσιµο του Μύρτου.   

Από τους ανωτέρω φορείς ζητά να συνδράµουν και να συνεργαστούν για να ‘χουµε µια οµαλή Τουριστική περίοδο µε ανοικτό και προσπελάσιµο Μύρτο.    

Ο Πρόεδρος                                                      Τα Μέλη  
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΓΑΣΠΑΡΗΣ                                  ΟΡΘΟ∆ΟΞΙΑ ΑΝΤΥΠΑ
                                                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ     
ΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ