Υιοθέτησε τον σκύλο που περιέλουσαν με πετρέλαιο και έκαψαν δύο 14χρονοι στις Κεραμειές

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 17:38

Υιοθέτησε τον σκύλο που περιέλουσαν με πετρέλαιο και έκαψαν δύο 14χρονοι στις Κεραμειές

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» τίμησε τον Νίκο Σταματελάτο και την Αργυρώ Μπάλλα που φρόντισαν τον σκυλάκο έως ότου αποκαταστάθηκαν οι πληγές που του προκάλεσαν στο σώμα και τη ψυχή του δύο 14χρονοι, οι οποίοι τον περιέλουσαν με πετρέλαιο, του έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2015.

 

Το σκυλάκι, το οποίο ζούσε στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών, φρόντιζαν οι κάτοικοι του χωριού και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή.

Ο Νίκος Σταματελάτος που φρόντισε τον σκυλάκο με τον καλύτερο τρόπο τον υιοθέτησε και επισήμως δίνοντας του την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα αφήσει ξανά κάποιον να του κάνει κακό. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Maria Marina Machado‎ ευχαρίστησε τον Νίκο Σταματελάτο και την Αργυρώ Μπάλλα για όσα πρόσφεραν στον σκύλο, ο οποίος πια είναι καλά στην υγεία του και οι μαθητές του σχολείου τον αγαπούν πολύ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Διονύσης Καππάτος, γραμματέας του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο σύλλογος για το περιστατικό κακοποίησης του ζώου ανέφερε τα ακόλουθα: «Ειδοποιηθήκαμε από κατοίκους της περιοχής για το συμβάν και εθελοντές μας έσπευσαν επιτόπου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες Β.Χ. και Σ.Ν. οι ανήλικοι δράστες καταρχήν προσπάθησαν να πλησιάσουν ένα άλλο σκυλί που συχνάζει στο σχολείο το οποίο τους γρύλλισε και έφυγε μακριά τους.

Τότε αυτοί πλησίασαν το αδέσποτο που τους εμπιστεύτηκε και άρχισαν να το αλείφουν με κάποιο υγρό. Οι μάρτυρες νόμιζαν αρχικά ότι τα παιδιά του έβαζαν αντιπαρασιτικό υγρό, μέχρι που άκουσαν τις σπαρακτικές φωνές του άτυχου ζώου, που σε κατάσταση αμόκ και ενώ φλεγόταν το σώμα του από την φωτιά έτρεχε σαν τρελό με κατεύθυνση προς το Δημοτικό Στάδιο Κεραμειών.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τις σπαρακτικές κραυγές του ζώου ν' ακούγονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι ανήλικοι δράστες το έβαλαν στα πόδια και κρύφτηκαν, ενώ πολλοί κάτοικοι του χωριού με την σχολική τροχονόμο Α.Μ. που ήταν στο σχολείο εκείνη την ώρα ακούγοντας τις κραυγές του ζώου χτένιζαν για ώρα την ευρύτερη περιοχή για να το βρουν και να το βοηθήσουν. Τελικά το σκυλί εντοπίστηκε στον χωματόδρομο μετά το Δημοτικό Στάδιο του χωριού πολύ μακριά από εκεί όπου συνέβη το περιστατικό.

Οι εθελοντές μας, που στο μεταξύ είχαν φθάσει στο χωριό, παρέλαβαν το σκυλί και με τη συνοδεία της σχολικής τροχονόμου και του μάρτυρα Σ.Ν. μετέβησαν αμέσως στον κτηνίατρο Λευτέρη Ψαρρό, ο οποίος διαπίστωσε βαρύτατο εκτεταμένο έγκαυμα στην αριστερή βουβωνική χώρα και του πρόσφερε, για ακόμη μια φορά αφιλοκερδώς, τις πρώτες βοήθειες και φυσικά ισχυρά παυσίπονα και σχήμα αντιβίωσης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες μετέβησαν αμέσως στο Α.Τ. Αργοστολίου όπου έδωσαν τις καταθέσεις τους με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο αυτοφώρου άνδρες του Α.Τ. να προσαγάγουν τους ανήλικους δράστες και τους γονείς τους στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. Αναμένουμε η Εισαγγελία Κεφαλληνίας να πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα που περιγράφει με σαφήνεια τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στους ανήλικους και στους γονείς τους για την παραμέληση εποπτείας ανηλίκων».

istoriesadespoton.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250