Απορρίφθηκε πρόταση των αιρετών να δοθεί το κενό εργαστηριακού καθηγητή ΤΕ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 10:17

Απορρίφθηκε πρόταση των αιρετών  να δοθεί το κενό εργαστηριακού καθηγητή ΤΕ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) της ΔΔΕ Κεφαλονιάς στις 15-02-16, συζητήθηκε το θέμα (υποψήφιου) αναπληρωτή ΤΕ, μετά από αίτησή του. Ο συνάδελφος παραμένει άνεργος, εξαιτίας μεθοδεύσεων που έγιναν για τη «διαγραφή» από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων του κενού καθηγητή εργαστηριακών μαθημάτων ΤΕ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

 

Οι δύο αιρετές ζήτησαν να υιοθετηθεί η θέση της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, να δοθεί το κενό, επιπλέον των ήδη υπηρετούντων ΠΕ17. Η θέση αυτήυπερασπίζεται τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μαθητές, καθώς και το δικαίωμα του όποιου συναδέλφου ΤΕ έπρεπε να υπάρχει στο σχολείο. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας απέρριψε την πρότασή μας χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την ΠΔΕ «τυπική διαδικασία παράκαμψης του υπηρεσιακού συμβουλίου»!!! Αφετέρου, όσον αφορά την ανάγκη παρουσίας δεύτερου καθηγητή στα εργαστήρια, επικαλέστηκε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου όπου γίνεται αναφορά για πληρότητα και απόλυτη ασφάλεια. Έτσι πρότεινε να μη ζητηθεί κανένα κενό ΤΕ. Την θέση αυτή στήριξαν και τα δύο διορισμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Κυβέρνηση, Διοίκηση της Εκπαίδευσης, κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, καλλιεργούν το συντεχνιασμό, το «διαίρει και βασίλευε», κάνουν αξιολόγηση ειδικοτήτων και κλάδων, μιλάν για «εξορθολογισμό» στο κόστος ασφαλούς λειτουργίας σχολείων και εργαστηρίων. Είναι απαράδεκτο συνάδελφοι να βρίσκονται χωρίς δουλειά, να υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών και να υπάρχουν θέσεις συλλόγων διδασκόντων που βάζουν πλάτη. Ο ολισθηρός δρόμος καταργήσεων ειδικοτήτων θα αγγίξει τους πάντες, αν ο κλάδος δεν ορθώσει τείχος προστασίας με ενότητα και ταξική αλληλεγγύη.

Μεμελετζόγλου Ελένη

Πεντογάλου Διονυσία

αιρετές με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

(που στηρίζει το ΠΑΜΕ)




00 inkefalonia general ad 300X250