Ένωση Ηλεκτρολόγων : Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και Συμπαράστασης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 09:39

Ένωση Ηλεκτρολόγων : Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και Συμπαράστασης

Το παρακάτω ψήφισμα συντάχθηκε με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Ένωσης Ηλεκτρολόγων Νόμου Κεφαλληνίας στα πλαίσια της Τακτικής Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι στις 7/2/2016 με την εντολή να σταλεί από το Δ.Σ. της Ένωσης στον Πρωθυπουργό της χώρας στην βουλευτή των Νησιών μας και να κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ και στον κλαδικό τύπο.

 

Ψήφισμα για Φορολογικά- Ασφαλιστικό- Συνταξιοδοτικό

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε ένα χώρο με μεγάλη φορολογία, γραφειοκρατία, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές χωρίς ανταπόδοση, έλλειψη ρευστότητας με το κλείσιμο των τραπεζών και ύφεση που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τουλάχιστον τα τελευταία έξι χρονιά.

Τα μέτρα που θέλετε να εφαρμόσετε δεν είναι μόνο πρωτοφανή παράλογα και άδικα, αλλά καταστροφικά για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο. Διανύουμε μια περίοδο κρίσης που φτάνει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και θέλετε να εφαρμόσετε πολιτικές που δεν αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης, οδηγώντας μαθηματικά στην καταστροφή εμάς και τις οικογένειες μας αλλά και ολόκληρη την χώρα.

Έχουμε υποστεί τα τελευταία χρονιά σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα μας ώστε να υπάρχει θέμα επιβίωσης για όλους μας, οι επιχειρήσεις κατά χιλιάδες βάζουν λουκέτα και η ανεργία καλπάζει.

Είναι ώρα να καταλάβετε και να κατανοήσετε ότι αυτά τα μέτρα είναι εξοντωτικά και απομακρυνουν κάθε πιθανότητα ανάπτυξης. Είσαστε υποχρεωμένοι εσείς και η Κυβέρνηση σας να τα αναιρέσετε και να μας στηρίξετε όλους, αφού ζούμε και αγωνιζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωση μας.

Βιώνουμε την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους στον τομέα της υγειάς και της ασφάλισης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους Έλληνες που διαμαρτύρονται αφού και εμείς βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον το δικό μας, των οικογενειών μας και των παιδιών μας.

Η καθολική αντίδραση των ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών, επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων παλαιών και μελλοντικών, εκφράζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την βούληση μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να έχουμε εργασία, ασφάλεια και σύνταξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε:

Σωστή και δίκαιη φορολόγηση, ασφαλιστικές εισφορές που να είναι ανταποδοτικές για τον σκοπό που εισπράττονται και μείωση αυτών ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται .

Όχι κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη και κατάργηση κάθε δίωξης και αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές.

Δυνατότητα ασφαλιστικής ενημερότητας σε περίπτωση διακοπής επαγγέλματος για λόγους υγειάς και ανεργίας, κοινωνικό κράτος που να παρέχει ασφάλεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια και για αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εισφορές τους.

Συντάξεις αξιοπρεπείς για όλους μας, αφού όλοι μας και για όλη την επαγγελματική μας διαδρομή πληρώνουμε αρκετά μεγάλα ποσά για το σκοπό αυτό.

Άνοιγμα των τραπεζών για να υπάρχει ρευστότητα και ανάπτυξη που θα σταματήσει την ύφεση, για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς και στο τέλος ζητάμε να εφαρμόσετε αυτά που απλόχερα μας υποσχόσασταν πριν από μερικούς μήνες.

Ζητάμε ελπίδα για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων συνανθρώπων μας στο εξωτερικό και των Ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες με μικρή φορολογία.

Ζητάμε ελπίδα για να πιστέψουμε ότι αυτή η χώρα θα κρατήσει τους νέους κοντά της για να μπορέσει να έχει μέλλον, το παρόν δυστυχώς είναι πολύ γκρίζο.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις στη δίκαιη διαμαρτυρία όλων των πιο πάνω αναφερόμενων για την ικανοποίηση και λύση στα αιτήματα τους που είναι κοινά και με τον κλάδο των Ηλεκτρολόγων όλης της χώρας.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντάτος Διονύσιος                              Κατσούρης Διονύσιος

                                  




00 inkefalonia general ad 300X250