Τίτλοι τέλους στην κόντρα ιστοσελίδας με το Γηροκομείο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 08:05

Τίτλοι τέλους στην κόντρα ιστοσελίδας με το Γηροκομείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Στις 02/03/2012 αναρτήθηκεστην ιστοσελίδα με την επωνυμία «kefaloniapress.gr» ένα ψευδές κατά το περιεχόμενο του κείμενο, το οποίο αφορούσε το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, με τον τίτλο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: ποιοί επιδιώκουν να το μετατρέψουν σε κολαστήριο ψυχών;;». Εν συνεχεία στις 17/03/2015 δημοσιεύτηκε εκ νέου στην ανωτέρω ιστοσελίδα, της οποίας διαχειρίστρια είναι η κ.Ελένη Χιόνη και δεύτερο κείμενο, με τον τίτλο «Και δεύτερο τηλεοπτικό συνεργείο σήμερα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ».

Και τα δύο κείμενα έβριθαν ανακριβειών και άκρως ψευδών γεγονότων, τα οποία προσέβαλαν κατάφωρα το Γηροκομείο, μεταδίδοντας κακόβουλα ψέματα για το δύσκολο έργο που αυτό επιτελεί.

Ως εκ τούτου το Δημοτικό Γηροκομείο θέλοντας να προστατευτεί από τα κακόβουλα δημοσιεύματα που προσέβαλαν κατάφωρα το κύρος και την φήμη του, κατέθεσε την από 18/03/2015 μήνυση εναντίον της διαχειρίστριας της ιστοσελίδας με την επωνυμία «kefaloniapress.gr» για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, με ημερομηνία δικασίμου 22/01/2016 καθώς και την υπ΄αριθμ. ΜΤ170/15 αγωγή εναντίον της, η οποία προσδιορίστηκε να δικαστεί την 4/10/2016.

Κατόπιν όμως έγγραφης δήλωσης της κ. Ελένης Χιόνη, διαχειρίστριας της ιστοσελίδας, η οποία προσαρτάται κατωτέρω, με την οποία εξέφρασε την λύπη της και δήλωσε εγγράφως, ότι ουδεμία πρόθεση είχε να βλάψει το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και ότι τα ανωτέρω δύο δημοσιεύματα δημοσιεύτηκαν κατόπιν έγγραφων ανώνυμων επιστολών αναγνωστών της, που είχε λάβει, τις οποίες αυτή απλά δημοσίευσε χωρίς προηγουμένως να έχει προβεί σε πραγματική δημοσιογραφική έρευνα και χωρίς να έχει ουδέποτε η ίδια επισκεφτεί ο Δημοτικό Γηροκομείο, αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την δικαστική δίωξη εναντίον της κ.Χιόνη.

Εξάλλου, έχοντας το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου πειστεί για τις προθέσεις της διαχειρίστριας της ιστοσελίδας με την επωνυμία «kefaloniapress.gr» και κατόπιν δική της διαβεβαίωσης ότι πρόθεση της ήταν απλά η ενημέρωση του κοινού μέσω των ανώνυμων επιστολών που ανήρτησε, των οποίων το ψευδές περιεχόμενο δεν γνώριζε αφού η ιστοσελίδα με την επωνυμία «kefaloniapress.gr» συνηθίζει καλή την πίστη να φιλοξενεί απόψεις και επιστολές αναγνωστών της. Γεγονός το οποίο έπραττε και πράττει αφού η ιστοσελίδα με την επωνυμία «kefaloniapress.gr», δεν αποτελεί κατά δήλωση της ίδιας της διαχειρίστριας της, «Επαγγελματική δημοσιογραφική εφημερίδα» αλλά ένα βήμα των πολιτών για την προβολή απλά θέσεων και απόψεων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και δεχόμενοι την καλή πρόθεση της κ.Χιόνη και την λύπη που της προκλήθηκε από την διαμάχη στην οποία εμπλακήκαμε, λόγω της υπερβολικής ευαισθησίας με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα, τρέφουμε την ελπίδα και την πίστη ότι όπως και η ίδια δήλωσε, θα υπάρξει μόνον αρωγός στην προσπάθεια του Γηροκομείου να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο δύσκολο έργο που επιτελεί, της φροντίδας της ευαίσθητης ομάδας των ηλικιωμένων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου

Η έγγραφη δήλωση της διαχειρίστριας της ιστοσελίδας με την επωνυμία «kefaloniapress.gr» έχει ως εξής:

Το 2008 πήρα την πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα μιλά για την Κεφαλονιά, θα αναφέρεται σε αυτή, θα ασχολείται με αυτή. Τελικά μετά από 7 ½ περίπου χρόνια νιώθω ότι αυτή η ιστοσελίδα ταυτίστηκε με την Κεφαλονιά. Στην πραγματικότητα είναι η Κεφαλονιά. Το βάρος για εμένα είναι μεγάλο, και ίσως κάποιες φορές αποδεικνύεται ότι είναι μεγαλύτερο από τις δικές μου συναισθηματικές δυνάμεις και αντοχές.. Θέλω να είναι φανερό, και νομίζω πως είναι, ότι όλα αυτά τα χρόνια, λειτούργησα πάντα με όρους ευθύνης, υπεύθυνου λόγου, με στόχο την είδηση, την ενημέρωση, την πληροφόρηση, και κυρίως τη προβολή των προβλημάτων των κατοίκων της Κεφαλονιάς και του νησιού μας . Σκοπός μου είναι η ευαισθητοποίηση των υπευθύνων για την επίλυσή των προβλημάτων μας. Ενήργησα με όρους καλής πίστης. Ανυποχώρητα . Με στόχο αποκλειστικά την ενημέρωση, την προβολή των γεγονότων, των προβλημάτων, την τοποθέτηση στο κέντρο της ζωής όσων συνέβαιναν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο. Ούτε και θα είναι . Η ροή των πληροφοριών, η σοβαρότητα των θεμάτων, υπερέβη κάποιες φορές τις δικές μου δυνατότητες, τις δικές μου αντοχές , με αποτέλεσμα κάποιες φορές, ευτυχώς λίγες, να υπάρξει υπερευαισθησία στην παρουσίαση γεγονότων. Το kefalonia press δεν είναι επαγγελματική (δημοσιογραφική) πρωτοβουλία. Είναι μια πρωτοβουλία πολιτών για την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και προβολής θέσεων, απόψεων. Καταγράφει τον τρόπο που ο ίδιος ο πολίτης αντιμετωπίζει και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει και τη δική του ζωή ή και τη ζωή της οικογένειάς του. Πρόκειται για τη δημοσιογραφία των πολιτών. Διαφέρει από την επαγγελματική δημοσιογραφία γιατί καταγράφει εντελώς υποκειμενικά τα γεγονότα, έτσι όπως τα βιώνει ο πολίτης που δημοσιογραφεί. Τέτοιο παράδειγμα είναι η δημοσιοποίηση, δημοσιευμάτων για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου. Από την λειτουργία του Kefalonia press έως σήμερα έχουν αναρτηθεί περισσότερα από τριάντα (30) άρθρα τα οποία παρουσίαζαν τα προβλήματα του Δημοτικού Γηροκομείου από τότε που ήταν ακόμα στο οίκημα στης Λεωφ. Βεργωτη. Τα προβλήματα για τη χρηματοδότηση του έργου, για τη μεταφορά των γερόντων σε ασφαλέστερα κτίρια, για τις δυσκολίες εξεύρεσης πόρων για τη λειτουργία του, για τις δυσκολίες αποπεράτωσης του έργου, και κυρίως για τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων εκεί. Δεν θα βρείτε άλλο μέσο ενημέρωσης στην Κεφαλονιά,- είτε επαγγελματικό είτε πρωτοβουλία πολίτη -που να έχει ασχοληθεί τόσο πολύ και για τόσο μεγάλο διάστημα με τα προβλήματα του Δημοτικού Γηροκομείου.
Ένας και μοναδικός ήταν και θα είναι ο στόχος μου: Nα ολοκληρωθεί το έργο , να προστατευτεί το δημόσιο χρήμα, να έχουν οι τρόφιμοι τις καλύτερες συνθήκες ζωής και οι εργαζόμενοι τις καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Ημουν και θα είμαι πάντα αρωγός της Διοίκησης του Γηροκομείου, όπως και κάθε άλλου φορέα, για να επιτελέσει το έργο του. Πόσο μάλλον αν αυτό αφορά τη ζωή και τους όρους διαβίωσης ανήμπορων ανθρώπων, μοναχικών ανθρώπων, κατάκοιτων ανθρώπων. Η ιδέα ότι κάποιοι αδύναμοι άνθρωποι , μόνοι, αβοήθητοι , άνθρωποι που οι οικογένειές τους για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορούν να τους προσφέρουν φροντίδα και μια αγκαλιά , με στεναχωρούσε και με στεναχωρεί πολύ.
Το επίμαχο άρθρο που δημοσίευσα στις 2-3-2015 το δημοσίευσα με καλή πίστη, είχε την αποκλειστική πρόθεση ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των αρμοδίων, με σκοπό την ενεργοποίηση διαδικασιών που θα βελτίωναν την λειτουργία του ιδρύματος . Παρά τις καλές μου προθέσεις για το θέμα αυτό, οφείλω να εκφράσω την λύπη μου από όσους στο ίδρυμα στεναχώρησα λόγω της υπερβολικής ευαισθησίας που αντιμετώπισα το ζήτημα, και να τους διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε επεδίωξα ‘ μια προσωπική αναμέτρηση’ μαζί τους. Στόχος μου ήταν πάντα να τους βοηθήσω να βρεθεί λύση στο ζήτημα, στόχος μου είναι πάντα η ενημέρωση, η προβολή του τόπου μας, η ανάδειξη της πατρίδας μας, η υπεράσπιση της και η επίλυση των προβλημάτων που καθημερινά ταλανίζουν τους συνανθρώπους μας. Ειδικότερα για το γηροκομείο στόχος μου ήταν -και θα παραμείνει- η ανάδειξη των προβλημάτων του με σκοπό την επίλυση τους, η αγωνία μου και η υπερευαισθησία μου για τους τροφίμους του ιδρύματος – ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας. Αυτοί και μόνο ήταν οι λόγοι δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Ομολογουμένως χρησιμοποιήθηκε «σκληρή γλώσσα» ακριβώς εξ αιτίας της ανθρώπινης ευαισθησίας για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας , χρησιμοποιήθηκε «σκληρή γλώσσα» σε μια προσπάθεια να «ταρακουνηθούν» οι αρμόδιοι, οι κρατικοί φορείς, οι συμπολίτες μας και να βοηθήσουν τόσο στην επίλυση των θεμάτων του ιδρύματος. Μοναδική και αποκλειστική πρόθεσή μου ήταν και είναι η επίλυση των προβλημάτων του Δημοτικού Γηροκομείου, η αρωγή στη διοίκηση και τη διεύθυνση του Ιδρύματος για την γρήγορη επίλυση των προβλημάτων του. Ουδέποτε είχα ή θα έχω την πρόθεση να θίξω συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένες προσωπικότητες, ούτε τα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος, ούτε το εργαζόμενο προσωπικό, παρά μόνο να ασκήσω ως πολίτης κριτική-ίσως αυτό να έγινε με υπερβολικές εκφράσεις,- για όσα πιστεύω ότι μπορούν και πρέπει να διορθωθούν και για όσα προσωπικά σαν πολίτης οφείλω και εγώ να πράξω. Από εδώ και πέρα οφείλω να βοηθήσω και πιο πρακτικά την επίλυση των προβλημάτων του Ιδρύματος και των τροφίμων του, θα προσπαθήσω να κινητοποιήσω τους Αναγνώστες του Kefalonia press, στην πρακτική, αποτελεσματική εξεύρεση λύσεων και πόρων για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα του Ιδρύματος όπως άλλωστε πράττω και για κάθε Ίδρυμα του νησιού μας. Το οφείλω, το οφείλουμε στους ανήμπορους συμπατριώτες μας, σε αυτούς που βρέθηκαν στη δύση της ζωής τους μόνοι. Αυτό προτίθεμαι να πράξω στη συνέχεια με συγκεκριμένες ενέργειες.
Eλένη Δ. Χιόνη

 




00 inkefalonia general ad 300X250