Ανακοίνωση ΕΠΑΛ Ληξουρίου για την ΕΛΜΕΚΙ: "Απαράδεκτη η στρέβλωση της πραγματικότητας"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 10:12

Ανακοίνωση ΕΠΑΛ Ληξουρίου για την ΕΛΜΕΚΙ: "Απαράδεκτη η στρέβλωση της πραγματικότητας"

ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Διδασκόντων (Σ.Δ) του ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ συνεδρίασε τη Δευτέρα 08/02/2016 (πράξη 19η/8-2-2016) με αφορμή το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ(28-01-2016) καθώς και του ψηφίσματος της Γ.Σ. των πρόεδρων των ΕΛΜΕ (30-01-2016).

Ο Σ.Δ μελέτησε τις αιτιάσεις και καταγγελίες έτσι όπως καταγράφονται στα παραπάνω κείμενα, λαμβάνοντας υπόψιν:
• Την υπ’ αριθμ. 120770/Γ2/03-10-2008 Υ.Α. και την με αριθμ. πρωτ. 88625/δ2/04-06-2015 εγκύκλιο καθώς και άλλες σχετικές με τις αναθέσεις των μαθημάτων στα ΕΠΑΛ.
• Το γεγονός ότι οι τοποθετηθέντες αναπληρωτές ΠΕ 17.06 καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ αλλά και των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ.
• Την εισήγηση του Τομεάρχη των Εργαστηρίων του Μηχανολογικού Τομέα
• Τις εισηγήσεις όλων των εκπαιδευτικών-υπεύθυνων των Εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου.
• Το γεγονός ότι το προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ στις 27-02-2016 ενημερώθηκε από τον Σ.Δ και το Διευθυντή για τη λειτουργία των Εργαστηρίων και τις αναπληρώσεις των εργαστηριακών μαθημάτων καθώς και για τις ενστάσεις του στον τρόπο που αυτό προσεγγίζει τα θέματα αυτά.

Μετά από διαλογική συζήτηση ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε και κοινοποιεί τα παρακάτω:
• Το κτήριο των Εργαστηρίων του Μηχανολογικού Τομέα (Μηχανουργείο ΒΕΣ) μετά τους σεισμούς του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, παραμένει εγκαταλελειμμένο χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επισκευή η ανακατασκευή του, με το βαρύ εργαστηριακό εξοπλισμό του εγκλωβισμένο μέσα.
• Τα Εργαστήρια του Μηχανολογικού Τομέα λειτουργούν στους χώρους της προσωρινής εγκατάστασης τους και τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα γίνονται κανονικά και με όλους τους κανόνες ασφάλειας για εκπ/κούς και μαθητές και αυτό καθόλου δεν συσχετίζεται με τον δεύτερο εργαστηριακό καθηγητή ή από το αν είναι Π.Ε ή Τ.Ε
• Το κτήριο των εργαστηρίων των Ηλεκτρολόγων ουδεμία ζημιά έπαθε από τους σεισμούς και δεν είναι κτίσμα προκάτ.
• Είναι απαράδεκτη η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για τη λειτουργία των Εργαστηρίων από το Προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ιδιαιτέρως όταν αυτό γίνεται μετά την ολόπλευρη ενημέρωση του από τον Σ.Δ.
• Αποτελεί ατόπημα και μέγα ηθικό ζήτημα για τους εκπ/κούς και το σχολείο η άποψη ότι η λειτουργία των εργαστηρίων θέτει σε κίνδυνο ζωές μαθητών.

Δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και φόβου σε μαθητές και γονείς με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του σχολείου.
• Είναι έξω από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ να παραπλανεί τους πρόεδρους των ΕΛΜΕ, μεταφέροντας τους στρεβλή εικόνα των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

Ο Σ.Δ του ΕΠΑΛ Ληξουρίου συνεχίζει να διεκδικεί με σθένος την αποκατάσταση των ζημιών στις κτηριακές υποδομές τις δικές του καθώς και των λοιπών σχολείων της ΠΑΛΙΚΗΣ με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία.

Καλεί τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΟΜΕΔΥ, ΟΣΚ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟ κ.λ.π) να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ώστε να τελειώνουμε με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και να δρομολογήσουν άμεσα την αποκατάσταση των κτηριακών υποδομών των σχολείων.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ-ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΕ 03-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 

Με νέα ανακοίνωση το ΕΠΑΛ Ληξουρίου για την ΕΛΜΕΚΙ :

Των Εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Ληξουρίου

Μετά το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, στις 28/1/2016, και το ψήφισμα της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, στις (30/1/2016), οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ (Τεχνολόγοι) του ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε στη ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ τόσο του κλάδου μας όσο και του σχολείου μας.


Ειδικότερα αναφερόμαστε στις παραγράφους που αναφέρουν ότι:

α) Οι πλεονάζουσες ώρες των εργαστηριακών μαθημάτων του Ηλεκτρολογικού Τομέα «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ» πρέπει να καλυφθούν με εκπαιδευτικό ΤΕ.

β) Η έλλειψη εκπαιδευτικού ΤΕ «θέτει σε κίνδυνο ζωές μαθητών.»

γ) «Τα εργαστήρια ηλεκτρολόγων – μηχανολόγων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου λειτουργούν μετά τους σεισμούς σε κοντέινερς, σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις με εύφλεκτα υλικά, οξυγονοκολλήσεις κλπ, που κάνουν την παρουσία εργαστηριακών βοηθών άκρως απαραίτητη.»

δ) Η οργανική θέση ανήκει σε συνάδελφο ΤΕ που έχει αποσπασθεί και αυτοδίκαια έπρεπε να έχει προσληφθεί αναπληρωτής του ίδιου κλάδου.

Με βάσει τα παραπάνω, τα ψευδή αλλά και δυσφημιστικά για τον κλάδο ΠΕ (Τεχνολόγων) και το σχολείο μας και θεωρώντας ότι:

  • οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ παραπλανήθηκαν σκόπιμα από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όσον αφορά τα εργαστήρια των ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων, ενώ όφειλαν να διασταυρώσουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους και
  • το προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκμεταλλεύεται με αισχρό τρόπο την απόγνωση ενός αδιόριστου συναδέλφου διαστρεβλώνοντας στοιχεία με στόχο άλλες σκοπιμότητες

αποφασίσαμε μετά από συνεδρίαση τα εξής:

α. Το Προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ κρίνεται επικίνδυνο και δε διασφαλίζει την ομαλή συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων κλάδων ΤΕ-ΠΕ, παρόλη την ενημέρωση από τους συναδέλφους και το Διευθυντή της σχολικής μας μονάδας σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων των ΠΕ και τις δυνατότητές τους στα εργαστηριακά μαθήματα.

(βλ. υπ’ αριθμ.118842/Γ2/17-09-2008Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1984 Β΄), οδηγίες 13α & 13γ και

Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 88625/Δ2/04-06-2015 εγκυκλίου με θέμα: «Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, Τομέα και Ειδικότητα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.»)

     β. Θεωρείται ανεπιθύμητη η επίσκεψη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο σχολείο μας. Στην  περίπτωση που συμβεί αυτό, οι ΠΕ Τεχνολόγοι θα αποχωρήσουν από την ενημέρωση.

     γ. Τα μέλη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ-ΚΙ επιβάλλεται να ενημερωθούν για την ισχύουσα νομοθεσία των εργαστηριακών μαθημάτων και να ανακαλέσουν το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου. Σε διαφορετική περίπτωση, να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν με συναδέλφους της ίδιας παράταξης

ΛΗΞΟΥΡΙ 9/02/2016

Οι Υπογράφοντες Εκπαιδευτικοί ΠΕ Τεχνολόγοι του ΕΠΑΛ Ληξουρίου:

   ΛΕΓΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ Π.Ε 17.02 και Τ.Ε 01.02

   ΘΩΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π.Ε 17.03

   ΡΟΚΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Π.Ε 17.02

   ΤΟΥΜΑΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π.Ε 18.08 και Τ.Ε 01.02

   ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Π.Ε 17.06

   ΚΑΧΡΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ Π.Ε 17.06

   ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Π.Ε 17.03

   ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Π.Ε 17.01 και Τ.Ε 01.01

   ΜΑΡΚΕΤΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ Π.Ε 17.05

   ΛΟΥΡΜΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Π.Ε 17.03 και Τ.Ε 01.07

   ΜΠΑΡΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π.Ε 17.03     


Ετικέτες: