Σύσκεψη για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου: «Είμαστε ένα χάλι μαύρο!» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 22:45

Σύσκεψη για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου: «Είμαστε ένα χάλι μαύρο!» (video)

Την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Αργοστολίου, περιέγραψε το ίδιο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, στην σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα (κράτησε πάνω απο 2 ώρες) και συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Βέβαια, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και όπως παρουσιάστηκαν τα πράγματα, η προσέλευση ήταν σαφώς μικρότερη του αναμενομένου και φυσικά περιμέναμε μεγαλύτερη προσέλευση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Έστω και έτσι όμως, ακούστηκαν σοβαρά πράγματα και... καταγγελίες για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο βασικός πυλώνας περίθαλψης στο νησί μας, που δεν είναι άλλος από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Η Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Αφροδίτη Ζιάννη, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γεράσιμος Βαλεντής, Ο Κώστας Τσιμάρας και η Βάσω Βουτσινά από το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων , ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Βαγγέλης Δελλαπόρτας, βρέθηκαν στο πάνελ και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Η νέα κυβερνητική πρόταση αποτελεί βαρύ πλήγμα για την φτωχή λαϊκή οικογένεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γεράσιμος Βαλεντής.

"Λειτουργεί από θαύμα"

Η Βάσω Βουτσινά, μίλησε και αυτή για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τονίζοντας πως : «Το γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, δουλεύει από θαύμα. Τακτικά ιατρεία είναι κλειστά, ψυχική υγεία «κλειδαμπαρωμένη», η ολοκαίνουργια ΜΕΘ είναι κλειστή, υπάρχει ένας (1) τραυματιοφορέας για ολόκληρο το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο δεν έχει ουτε καν φαρμακοποιό, ενώ την ίδια ώρα ζεστό δημόσιο χρήμα δίνεται σε ιδιωτικές εταιρίες, σίτισης και καθαριότητας.

Η Αρτεμις Γασπαρινάτου από την αιμοδοσία, πήρε τον λόγο και μίλησε για τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα του Νοσοκομείου.

«Δεν έχουμε ούτε «ασκούς» αίματος για να υποδεχθούμε το επόμενο τροχαίο. Είμαστε σε ένα μαύρο χάλι. Ελάτε να δείτε την κατάσταση και θα καταλάβετε».

Στην σύσκεψη, θίχθηκε από τον κ. Δελαπόρτα και το σοβαρό ζήτημα των διακομιδών με το ασθενοφόρο και την δυσλειτουργία που κατά καιρούς παρουσιάζει.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης, τόνισε πως τα ζητήματα της υγείας και το ασφαλιστικό αποτελούν «αιτία πολέμου» και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Για την κατάσταση μίλησε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μαριέττα Μουρελάτου, που περιέγραψε γλαφυρά όσα στην Κεφαλονιά στον ευαίσθητο τομέα των ΑμέΑ.

Παρακάτω η τοποθέτησή της

https://www.youtube.com/watch?v=k6GO48F_iCk

Καταγγελία απο τον Κώστα Τσιμάρα

Καταγγελία για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, έκανε ο Κώστας Τσιμάρας, ο οποίος μίλησε για συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του από τον πρώην διοικητή και τον κατηγόρησε ότι «έκλεισε» το κέντρο ψυχικής υγείας.

Παρακάτω όσα δήλωσε

https://www.youtube.com/watch?v=0qDwu5GS5YU

Στην σύσκεψη , το παρών έδωσαν μέλη της ΕΛΜΕΚΙ, και από τον Σύλλογο Υδραυλικών, και από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο και άπαντες εξέφρασαν την στήριξή τους.

DSC 0078DSC 0079DSC 0080DSC 0081DSC 0082DSC 0083DSC 0084DSC 0086DSC 0087DSC 0088DSC 0089DSC 0091DSC 0094DSC 0098DSC 0100DSC 0101DSC 0103DSC 0104DSC 0107DSC 0110DSC 0112DSC 0113




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250