Αντιδρούν έμποροι και φορείς στην απόφαση επέκτασης του LIDL - Κοινό μέτωπο δράσεων (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 08:11

Αντιδρούν έμποροι και φορείς στην απόφαση επέκτασης του LIDL - Κοινό μέτωπο δράσεων (video)

Η έντονη αντίδραση των εμπόρων και των φορέων του νησιού εκφράστηκε σήμερα το απόγευμα στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η «Κράνη» και έδωσαν το παρών, μέλη του ΔΣ και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η αντίδραση των εμπόρων και των φορέων προήλθε μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να επιτρέψει την επέκταση της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Lidl στην Κεφαλονιά, απορρίπτοντας ουσιαστικά την ομόφωνα αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της «Κράνης» Σταύρος Σπαθής επεσήμανε στο ξεκίνημα της σύσκεψης πως: «Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να εμποδίσουμε την επέκταση. Πρέπει όμως να δούμε τι θα κάνουμε μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένη».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως «μόνο ο Δήμος μπορεί να στραφεί ενάντια στην Αποκεντρωμένη και γι αυτό το λόγο θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί ένδικα μέτρα, δίχως να υπάρξει καθυστέρηση».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανουσάκης, εκπροσωπώντας νομικά τον Δήμο Κεφαλονιάς τόνισε πως: «Ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε ένδικα μέσα. Πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν δεν υπάρχει μικρομεσαίος επιχειρηματίας, δεν υπάρχει Αργοστόλι, δεν υπάρχει Κεφαλονιά και θα πάμε για φούντο».

«Αν γίνει αυτή η επέκταση, τελείωσε η αγορά της Κεφαλονιάς»

Για διατάραξη του Κοινωνικού ιστού του νησιού έκανε λόγο ο Ανδρέας Παντελιός, εκ μέρους του Σωματείου Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων «Ο Αρκείσιος» και πρότεινε καθότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό : «Να κλείσουν δρόμοι, λιμάνια και αεροδρόμια».
«Αν γίνει η επέκταση, τελείωσε η αγορά της Κεφαλονιάς»

Και ο Ιάκωβος Νιφοράτος εξέφραση σαφή άποψη ενάντια στην επέκταση του Lidl τονίζοντας πως «Ελοχεύει κίνδυνος να αλλάξει ο χάρτης. Αν γίνει αυτή η επένδυση θα ανοίξουμε μια διαδρομή και θα δημιουργήσουμε ένα κακό προηγούμενο και σε άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις. Οι μικρές αγορές γίνονται έρμαια και είναι ζήτημα χρόνου να αφανιστούν. Αν γίνει η επέκταση, τελείωσε η αγορά της Κεφαλονιάς. Πρέπει με όλες τις συμμαχίες που μπορούμε να κάνουμε, να μην επιτευχθεί αυτή η επένδυση στην Κεφαλονιά».

Τον δήμο εκπροσώπησε στην σύσκεψη ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος ο οποίος δήλωσε: «Τέτοιες υπερκατασκευές, είναι ξενόφερτες προς τον τόπο μας. Πρέπει να δούμε πως οι υπηρεσίες επέτρεψαν να δοθεί αυτή η αδειοδότηση. Οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα και ο Δήμος θα είναι αρωγός για να μην καταντήσουμε το νησί μας βραχονησίδα».

Εν κατακλείδι, αποφασίστηκε και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της «Κράνης» Σταύρος Σπαθής «να γίνει συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου και εμπορικών συλλόγων και να παλέψουμε για να μην επεκταθεί το Lidl».

https://www.youtube.com/watch?v=_ykl14relpQ

DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0005DSC 0008DSC 0012DSC 0013DSC 0014DSC 0015DSC 0017DSC 0018DSC 0019DSC 0021DSC 0024DSC 0027DSC 0031DSC 0034DSC 0037DSC 0039DSC 0041


Ετικέτες: