Αφρ. Θεοπεφτάτου: «Γίνονται βελτιώσεις στο ασφαλιστικό και υπάρχουν περιθώρια επιπλέον διαλόγου»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 11:20

Αφρ. Θεοπεφτάτου: «Γίνονται βελτιώσεις στο ασφαλιστικό και υπάρχουν περιθώρια επιπλέον διαλόγου»

Οι αγρότες κατά την χθεσινή τους κινητοποίηση αναζήτησαν την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πήγαν στο γραφείο της στο Αργοστόλι για να της καταθέσουν το ψήφισμά τους, εντούτοις το γραφείο ήταν κλειστό λόγω των υποχρεώσεών της στην βουλή. Έτσι δεν κατέστη δυνατό να τους δει και παράλληλα να τους ακούσει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την βουλευτή Κεφαλονιάς, ακούσαμε τις απόψεις της για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, αλλά και τι θα έλεγε στους αγρότες αν ήταν χθες στο Αργοστόλι.

«Εγώ βρίσκομαι στην Αθήνα, ενώ και ο συνεργάτης μου δεν είχε ενημέρωση γι΄αυτή την επίσκεψη και ήταν στην εκδήλωση για την αποτίμηση των σεισμών" ήταν τα πρώτα της λόγια και τονίζει: " Έχει κατατεθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης μία πρόταση, όχι νομοσχέδιο, και προς τους θεσμούς και προς τους φορείς» δηλώνει η ίδια και συνεχίζει: «Γίνονται διορθώσεις στην πρόταση αυτή, όπου υπάρχουν λάθη»

Για το ασφαλιστικό δηλώνει: «Το ασφαλιστικό σύστημα έτσι όπως είναι εν είναι βιώσιμο και δυστυχώς το αποδέχονται όλοι.Ηταν όμως ψηφισμένη συμφωνία ότι πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές δαπάνες κατά 1,8 δισ ευρώ. Αντί, όμως να πούμε περικόπτουμε τις συντάξεις, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει μία γενικότερη αναμόρφωση στο ασφαλιστικό.

Αυτή η πρόταση που έχει κατατεθεί, έχει τον βασικό ρόλο,  ώστε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις και υπάρχουν περιθώρια επιπλέον διαλόγου».

Αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους: «Οι άνθρωποι δεν έχουν πληγεί μόνο στο ασφαλιστικό, αλλά και σε όλες τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και στο φορολογικό. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πολιτικών μαζί, κάνει δύσκολη την ζωή των αγροτών».

Τι θα του λέγατε αν τους συναντούσατε στο γραφείο σας; «Πραγματικά, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις τους, αλλά και τις προτάσεις τους για το πως μπορεί να γίνει ο ΟΓΑ βιώσιμος για να καλύπτει τις ανάγκες τους».

Γιώργος Χαλαβαζής

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή της

 


Voice Recorder >>


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250