Ανοιχτή επιστολή των Λιμενικών προς τη Βουλευτή για το Ασφαλιστικό

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 10:40

Ανοιχτή επιστολή των Λιμενικών προς τη Βουλευτή για το Ασφαλιστικό

Επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα προς την Βουλευτή κα Αφροδίτη Θεοπευτάτου, για το το Ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας & των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Μετά την επίσημη ενημέρωση που είχαμε την 22-01-2016 από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, σας γνωρίζουμε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων και επικουρικών συντάξεων δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίωςστους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, σας γνωρίζουμε ότι οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο και στον υπολογισμό της σύνταξής τους, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, της επικινδυνότητας, το μικρό προσδόκιμο ζωής, τα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων εξάμηνα, τις διπλάσιες υπηρεσίες, τους παθόντες εξαιτίας της υπηρεσίας κ.λπ.

Κατόπιν των παραπάνω, σας καλούμε να διαχωρίσετε τη θέση σας και να δηλώσετε έγκαιρα ότι θα καταψηφίσετε τις αρνητικές αντιασφαλιστικές διατάξεις, καθότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου και όχι η εσπευσμένη και εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

 ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ        ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ