Επιστολή Διαμαρτυρίας : Όχι στη φόλα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 11:37

Επιστολή Διαμαρτυρίας : Όχι στη φόλα!

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στις 10 -1-2016 στην περιοχή του Ληξουρίου θανάτωσης έξι αδέσποτων σκύλων (διαπιστωμένο μέχρι στιγμής, γιατί υπάρχει η υποψία για περισσότερα ,καθώς και για γάτες) με δηλητηριασμένη τροφή , κοινώς «φόλα», απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο Κεφαλονιάς, διοικητή αστυνομικού τμήματος Παλικής, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά Μ.Μ.Ε.

 

Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων , σκύλων και γατιών , είναι έντονο και απασχολεί διαρκώς όλη την ελληνική επικράτεια. Υπεύθυνοι για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι πρωτίστως οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες των οικόσιτων ζώων , που όταν τα βαρεθούν ή χρειαστεί να μετακομίσουν σε άλλη πόλη τα εγκαταλείπουν στο δρόμο. Επίσης η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, κυρίως γατιών, λόγω μη στείρωσης τους δημιουργεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού αυτών. Για αυτό τον λόγο συχνό είναι το φαινόμενο να βρίσκουμε εγκαταλελειμμένα γατάκια αλλά και σκυλάκια σε κάδους σκουπιδιών κλεισμένα μάλιστα σε σακούλες προκειμένου να πεθάνουν με αυτό τον φρικτό τρόπο.

Η λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα φυσικά και δεν είναι η εξόντωση τους με όποια βίαιη και αποτρόπαια πράξη. Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΛΑ .

Ο Δήμος βάσει του νόμου 4039/2012 (ΦΕΚ Α΄ 15) αρθρ. 9 οφείλει να μεριμνά και να προστατεύει τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

1. Οι Δήµοι υποχρεούνται να µεριµνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύµφωνα µε το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή µπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήµων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και (dasarxeio.com) σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία µε τον αρµόδιο Δήµο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων. [….]

2. Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήµος ή όµοροι ή συνεργαζόµενοι Δήµοι ιδρύουν και λειτουργούν δηµοτικά ή διαδηµοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεποµένης της συνεργασίας µε ενδιαφερόµενα φιλoζωικά σωµατεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή µισθωµένους ή παραχωρούµενους από το Δηµόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήµους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονοµική ενίσχυση από δηµόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δηµιουργία και λειτουργία καταφυγίων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραµονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήµατα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978. Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους ασκείται από την αρµόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύµφωνα µε το άρθρο 12 του ν. 604/1977. Τα προβλεπόµενα από την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου διοικητικά πρόστιµα καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ. [Αρχή Τροποποίησης]«Υπό την εποπτεία των Δήµων, µπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωµατεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, τουλάχιστον έναν κτηνίατρο ανά 50 ζώα, την τεχνική υποδοµή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισµό, σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978, όπως ισχύουν».

Κατόπιν τούτου ζητάμε:

1.την τιμωρία όσων ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο.

2. εφόσον το φαινόμενο των αδέσποτων δεν θα εκλείψει ,( με το να μην δημιουργούνται αδέσποτα , όχι με το βίαιο θάνατο τους) ζητάμε τη δημιουργία χώρου περισυλλογής, περίθαλψης και φροντίδας αυτών.

3. την ύπαρξη δημοτικού κτηνιατρείου και την άμεση στείρωση όλων των αδέσποτων.

4. παρακαλούμε τοναστυνομικό διοικητή Ληξουρίουνα προβεί σε πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση αυτών και τυχόν μελλοντικών συμβάντων και να ασκηθεί δίωξη, σε όποιον υπεύθυνο με την μέγιστη ποινή-ακόμη και με εισαγγελική παρέμβαση.

5.καλούμε τονδήμαρχο Κεφαλληνίας και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο Ληξουρίου κον Αλέξη Μοσχονά να ενημερώσουν τους πολίτες, ότι πράξεις σαν αυτές είναιβάρβαρες, αντιβαίνουν την ελληνική νομοθεσία (3170/2003) και την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων και ότι οι παραβάτες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

6. τη συζήτηση του θέματος στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Θέλουμε να τονίσουμε πως θα είμαστε αρωγοί και θα προσφέρουμε κάθε εθελοντική εργασία ,όταν και εφόσον ο δήμος αποφασίσει να μεριμνήσει, ως οφείλει, στην φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Εκφράζουμε την πλήρη οργή και αγανάκτηση μας για τον φρικτό θάνατο όχι μόνο των συγκεκριμένων σκυλιών αλλά και για όλα όσα έχουν ανά καιρούς βρει το ίδιο τέλος. Η πρακτική αυτή εξόντωσης των αδέσποτων εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια συχνά πυκνά στον τόπο μας.

Το δικαίωμα στην ΖΩΗ το έχουν όλα τα όντα που ζουν  στη γη

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΑΓΛΑΙΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

ΤΟΥΛΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ

ΜΙΜΙΚΑ ΠΕΤΡΑΤΟΥ

ΕΦΗ ΛΟΥΚΕΡΗ

ΓΙΩΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

ΜΙΚΑ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΦΑΡΑΚΛΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΟΥΚΕΡΗ

ΝΤΙΝΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ

ΜΑΤΟΥΛΑ ΜΗΝΙΑΤΗ

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΜΗΝΙΑΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΗΝΙΑΤΗΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΚΟΚΚΟΣΗ

ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ

ΑΡΙΣΤΕΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΓΚΙΟΛΜΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

ΜΟΣΧΟΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΣΑΒΡΑΜΗ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ

ΛΟΥΚΕΡΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΕΡΑΤΗ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

ΣΤΑΘΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΑΝΝΑ

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΓΚΕΛΥ

NIKOLAMADDEN

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΑΚΗΣ

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΡΗΓΑΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΚΕΤΕΡΙΝΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΨΑΘΑΣ

ΤΖΕΝΗ ΜΑΓΔΑΛΙΝΟΥ

ΜΟΣΧΟΝΑ ΡΙΑ

ΛΥΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΧΑΛΙΚΙΑ ΣΙΣΣΥ

ΡΙΖΟΥ ΦΟΙΒΗ

ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΟΓΛΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΖΕΤΑ

ΠΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΙΤΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΛΟΥΚΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑ

ΠΕΙΡΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΡΟΔΟΘΕΑ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΛΥΚΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ

ΔΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ

ΔΑΡΑΜΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΜΑΤΙΝΑ

ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΣΙΚΛΗ ΒΑΣΩ




00 inkefalonia general ad 300X250