Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος : Πρόγραμμα δράσεων για το ασφαλιστικό

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 19:07

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος : Πρόγραμμα δράσεων για το ασφαλιστικό

Την Τετάρτη 13-1-2016, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς& Ιθάκης ευρεία σύσκεψη του Δ.Σ. και των μελών του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, με θέμα: Tο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή, οι επιπτώσεις στους μικρούς επαγγελματίες και η οργάνωση του αγώνα μας για το επόμενο διάστημα.

 

Τόσο στην εισήγηση, όσο και στις τοποθετήσεις των συναδέλφων, επισημάνθηκε ιδιαίτερα: Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατεδαφίζει ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση που με αγώνες είχε κατακτηθεί, για τον μικρό επαγγελματία αυξάνονται οι εισφορές που αν σε αυτές προσθέσει κανείς τους φόρους και τα χαράτσια, το κόστος υπερβαίνει το πραγματικό του εισόδημα και το οδηγεί στο κλείσιμο. Τα παραπάνω θίγουν τους πάντες, το νομοσχέδιο δεν πρέπει ούτε να φτάσει στην βουλή, ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπισή του είναι ο αγώνας και για να είναι αποτελεσματικός χρειάζεται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

Ομόφωνα αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

Σάββατο 16-1-2016 ώρα 1:30 το απόγευμα, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα το ασφαλιστικό.

Δευτέρα 18-1-2016 ώρα 9:30 το πρωί: Παράσταση στον ΟΑΕΕ.

Δευτέρα 18-1-2016 ώρα 7:30 το απόγευμα: Σύσκεψη των επαγγελματικών συλλόγων στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς& Ιθάκης, με θέμα την κοινή μας δράση για το ασφαλιστικό.

Τρίτη 19-1-2016 .ώρα 6:00 το απόγευμα, εξόρμηση για ενημέρωση των συναδέλφων, (χώρος εκκίνησης έξω από το δικαστικό μέγαρο.)

Τετάρτη 20-1-2016 ώρα 6:30 το απόγευμα, Γενική συνέλευση στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς& Ιθάκης, με θέμα: Η κλιμάκωση του αγώνα μας για το ασφαλιστικό και απόφαση για συμμετοχή μας σε γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.