Ε.Α.Σ. : Εποχή φύτευσης νέων Αμπελώνων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 00:44

Ε.Α.Σ. : Εποχή φύτευσης νέων Αμπελώνων

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι η φετινή περίοδος φύτευσης αμπελώνων ξεκινά και η ανάγκη του ελληνικού κρασιού για πιο εμπορικές ποικιλίες, δείχνει τον δρόμο σε πολλούς ντόπιους Παραγωγούς – και μη – να στραφούν στην Αμπελουργία. Άλλοι από μεράκι, άλλοι από ανάγκη για καλύτερο εισόδημα, αναζητούν την ποικιλία, που θα δώσει το καλύτερο σταφύλι για το χωράφι τους και .. δόξα τω Θεό, έχουμε πλούσιο κλίμα και πολλές ποικιλίες, που προσαρμόζονται εύκολα στις καιρικές συνθήκες.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ε.Α.Σ. – συνεργάτες του ντόπιου Παραγωγού – ενημερώνει ότι ξεκίνησε να παραλαμβάνει αιτήσεις για πιστοποιημένα φυτά (έριζα υποκείμενα) από ξακουστές «καθαρές» ένσπερμες και άσπερμες ποικιλίες όπως Ρομπόλα, Μοσχάτο, Βαστιλίδι, Μαυροδάφνη, Αγιωργήτικο, Μοσχοφίλερο, Σαβινιόν, Σιδερίτη, Καμπερνέ, Μερλό, Συράχ, κλπ που προέρχονται από υγιές μητρικό υλικό, απαλλαγμένα από τους πλέον σοβαρούς και κοινούς ιούς και λοιπά εμβολιομεταδόσιμα νοσήματα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουν οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Αμπελουργοί το μέλλον τους είναι τα ίδια τα φυτά τους.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στον Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.
Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης