«Ζεστή» ατμόσφαιρα και όμορφη παρουσίαση στην κοπή πίτας του ΠΣ Σπαρτιών το «Σπάρτο» (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 12:12

«Ζεστή» ατμόσφαιρα και όμορφη παρουσίαση στην κοπή πίτας του ΠΣ Σπαρτιών το «Σπάρτο» (εικόνες + video)

Σε μία «ζεστή» και όμορφη εκδήλωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαρτιών «Το Σπάρτο» έκοψε την Δευτέρα το απόγευμα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στην εκδήλωση την οποία προλόγισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Αριστομένης Γεωργάτος, έγινε μία πολύ σημαντική ομιλία – παρουσίαση με θέμα τα Σπαρτιά από τον κ. Αντώνη Αργυρό, Νομικό Σύμβουλο του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργό Επικρατείας.

Ο κ. Αργυρός παρουσίασε την ιστορία του χωριού του σε ένα λεύκωμα – μελέτη που αναζητεί εκδότη και έχει τίτλο «Σπαρτιά, μια αναδρομή στο χρόνο».

Με σημαντικό αρχειακό υλικό και φωτογραφίες από τα Σπαρτιά, η παρουσίαση του κ. Αργυρού, καθήλωσε και εν τέλει απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο ίδιος ο κ. Αργυρός, μαζί με την πρόεδρο του ΠΣ «Το Σπάρτο» Λίτσα Παυλάτου, η οποία με την σειρά της ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

Αξίζει να τονιστεί, ότι παρά την κακοκαιρία και την βροχή, αρκετός κόσμος έδωσε το παρών και γέμισε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού.

Παράλληλα, έγινε και η βράβευση δύο παιδιών από τα Σπαρτιά, του Άγγελου και Γεράσιμου Παπά (δυστυχώς δεν κατάφεραν να παρευρεθούν) για την επιτυχία τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το έτος 2015.

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών, Μικέλης Μαφρέδας, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στους συγχωριανούς του.

Το δώρο για την τυχερή που βρήκε το φλουρί ήταν ένα γούρι από το κατάστημα του “Λεό Χαλιώτη”.

Και του χρόνου

Γιώργος Χαλαβαζής

Η πρόεδρος του ΠΣ Σπαρτιών "Το Σπάρτο" Λίτσα Παυλάτου

Εξαιρετική η παρουσίαση του κ. Αργυρού για τα Σπαρτιά

Ο Πρόεδρος τηγς Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών Μικέλης Μαφρέδας

Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί μαζί με τον κ. ΑργυρόΦόρτωση…

Φόρτωση…