Κινδυνεύει να πέσει το γεφύρι της Πλάκας στον Καραβόμυλo

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 13:34

Κινδυνεύει να πέσει το γεφύρι της Πλάκας στον Καραβόμυλo

Μετά τις πλημμύρες του 2013, μηχανικοί του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, είχαν περπατήσει στο πλημμυρισμένο ρέμα και φτάνοντας στο γεφύρι της Πλάκας (ενετικής κατασκευής), αφού το εξέτασαν, διαπίστωσαν τις διαβρώσεις που έχει υποστεί από το χρόνο, αλλά και από την διέλευση οχημάτων από πάνω και είχαν ζητήσει το κλείσιμό του για τα αυτοκίνητα. Ο Δήμος τότε, τοποθέτησε δύο σιδερένιες μπάρες, μία από κάθε μεριά, σε σημείο τέτοιο, που να μπορούν να περνούν ι.χ. από κάτω!!!

 

Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα οι μπάρες έφυγαν και περνούσαν από πάνω, ακόμα και φορτηγά!!! Ύστερα από τις πρόσφατες πλημμύρες και μετά από επιθεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ( Εφορία Νεωτέρων Μνημείων και Αρχαιολογική Υπηρεσία ), διαπιστώθηκε περαιτέρω διάβρωση και σοβαρότατος κίνδυνος να πέσει το γεφύρι αν δεν λειφθούν, άμεσα μέτρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, έστειλε, αμέσως έγγραφο και στον Δήμο και στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμης, εφιστώντας τους την προσοχή για τυχόν ατύχημα και για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, ούτως ώστε να πάψουν να περνούν από πάνω οχήματα. Έτσι ( δεν γνωρίζουμε ποια υπηρεσία ), τοποθέτησαν και έκλεισαν τις δύο εισόδους του γεφυριού, με κορδέλες σήμανσης!!!  Οι κορδέλες σε δυο μέρες εξαφανίστηκαν... και "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου"!!!. Και το ερώτημα που τίθεται στη Δημοτική Αρχή είναι: Γιατί αφού από το 2013. γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν έλαβαν τέτοια μέτρα, έτσι ώστε σήμερα, να κινδυνεύουν πρώτον να σκοτωθούν άνθρωποι και δεύτερον να καταστραφεί, ένα μοναδικό για την περιοχή μας μνημείο;!! Τι προτίθεται να κάνει η Δ.Α. , ...τώρα που "η κατάσταση έχει φτάσει στο Αμήν;"

Τώρα τι ρωτάμε! Εδώ ο Δήμος δεν είχε ν' αγοράσει  δέκα ( 10 ) μέτρα σύρμα περίφραξης, για το παλιό  καμπαναριό στα Αγρίλια, για να μην πλησιάζουν και κινδυνεύουν οι επισκέπτες  και το αγόρασε ιδιώτης!!! και θα ενδιαφερθεί για το γεφύρι της Πλάκας...

Τάσος Καβαλλιεράτος. 




00 inkefalonia general ad 300X250