Ανασύσταση εμπορικού συλλόγου Σάμης ο «ΓΙΑΛΟΣ» : Πρώτο δείγμα θετικό

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 11:45

Ανασύσταση εμπορικού συλλόγου Σάμης ο «ΓΙΑΛΟΣ» : Πρώτο δείγμα θετικό

Συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Σάμης, επαγγελματίες της περιοχής, με σκοπό της ανασύστασης και επαναλειτουργίας, του Εμπορικού Συλλόγου (Ε.Σ.) Σάμης ο «Γιαλός». Ο Σύλλογος είχε ιδρυθεί το 2000, λειτούργησε ελάχιστα και οδηγήθηκε στην αδρανοποίηση!

 
Από τους τριακόσιους ( 300 ) περίπου επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας, μαζεύτηκαν γύρω στους εξήντα ( 60 )! Θα μπορούσαν να ήταν και περισσότεροι, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Δημήτρης Τζανετάτος ( Capten Jimy).

Το θετικό και ελπιδοφόρο για το εγχείρημα, είναι πως μαζικό παρών, έδωσαν οι νέοι επαγγελματίες της Σάμης, τα νέα παιδιά, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και μερικοί από αυτούς, είναι πρωτεργάτες στην ανασύσταση του Συλλόγου!

Ξεκινώντας την διαδικασία, ο κ. Δημήτρης Τζανετάτος, ( εισηγητής της πρότασης για την ανασύσταση του Συλλόγου ),έκανε μια σύντομη αναφορά και ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Συλλόγου και γιατί δεν λειτούργησε και ακολούθως ο Θανάσης Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανασύστασης του συλλόγου.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο κ. Τζανετάτος, έκανε εκτενή και εμπεριστατωμένη ανάλυση, του τι είναι σύλλογος, ομοσπονδία, συνομοσπονδία κλπ. ποιο το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία όλων αυτών των συνδικαλιστικών οργάνων καθώς και σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει τους επαγγελματίες της περιοχής, η ανασύσταση του Ε.Σ. Ο «Γιαλός».

Αναφέρθηκε επίσης στην εκπροσώπηση των επαγγελματιών της Σάμης, μέσω του Συλλόγου, σε συναντήσεις με αιρετούς και μη φορείς, στις γνωμοδοτικές αποφάσεις που θα μπορεί να προβαίνει στα αυτοδιοικητικά συμβούλια της Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας. Με λίγα λόγια ,με τον Σύλλογο οι επαγγελματίες της περιοχής μας, θα έχουν μια συγκροτημένη αντιπροσώπευση, στα διάφορα όργανα, που μέχρι τώρα δεν έχουν.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτοαπαντήσεις του εισηγητή με τους παραβρισκόμενους και αποφασίστηκε ομόφωνα, η ανασύσταση του Συλλόγου. Τέλος ορίστηκε, πενταμελής επιτροπή, η οποία, θα «τρέξει» τις διαδικασίες , στο πρωτοδικείο κλπ.

Κλείνοντας να πούμε, πως μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να περιμένουν οι επαγγελματίες της Σάμης, από την επαναλειτουργία του συνδικαλιστικού τους οργάνου, φτάνει «να πρυτανεύσουν η αλληλεγγύη και η συναδελφοσύνη»,  όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε χτες!

Τάσος Καβαλλιεράτος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250