Ο Γεράσιμος Λιγνός στο INKEFALONIA.GR: «Πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν τόσο πολύ συγκεντρωμένος σε κάτι..» !

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 15:55

Ο Γεράσιμος Λιγνός στο INKEFALONIA.GR: «Πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν τόσο πολύ συγκεντρωμένος σε κάτι..» !

Πριν από λίγες μέρες ο Γεράσιμος Λιγνός, ένα ανερχόμενο αστέρι της Κολύμβησης από την Κεφαλονιά μας έκανε υπερήφανους για τις πολύ σημαντικές διακρίσεις του στο μίτινγκ  WinterOpenPolishChampionshipsinSwimmingforAthleteswithDisabilities. Ο Γεράσιμος μίλησε στο INKEFALONIA.GR από την Καρδίτσα από όπου βρίσκεται για σπουδές, για τη συμμετοχή του σε αγωνιστικό επίπεδο στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, την επαφή του με το υγρό στοιχείο αλλά και την ιδιαίτερη σχέση με την προπονήτρια και μητέρα του , Αλεξία Μωραϊτου.

Στο Χρήστο Λαμπράκη

  • Πως ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με το άθλημα ;

Η ενασχόλησή μου με το υγρό στοιχείο ξεκίνησε όταν ήμουν πολύ μικρός, τριών χρονών, μια εποχή που δεν υπήρχε καν κολυμβητήριο, και έκτοτε αφιέρωσα όλη μου την επαφή με τον αθλητισμό αποκλειστικά σε αυτό το άθλημα.

Μεγαλώνοντας είχα αρκετές διακρίσεις, αρχικά την περίοδο όπου βρισκόμουν σε προαγωνιστικά τμήματα για τις ηλικίες 9-12 χρονών και σιγά – σιγά άρχισε να διακρίνεται και ο πρωταθλητισμός.

  • Πως αξιολογείς την εμφάνισή σου στους αγώνες της Πολωνίας ;  Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχες σε ανάλογου μεγέθους διοργάνωση ;

Πέρυσι τον Απρίλιο είχα συμμετάσχει σε ένα διεθνές μίτινγκ που είχε πραγματοποιηθεί στη Νάουσα, παρόμοιου τύπου , αλλά πολύ ευκολότερο.

Το μίτινγκ της Πολωνίας ήταν η πρώτη φορά που βγήκα στο εξωτερικό για αγώνες, το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν αρκετά υψηλό με αποτέλεσμα να είναι μια αρκετά δύσκολη δοκιμασία, παρ’ όλα αυτά πήγα πολύ καλά.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, τρομερό συναίσθημα, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο πολύ συγκεντρωμένος σε κάτι !

Κατάφερα να κάνω τρία νέα ατομικά ρεκόρ στο 100αρι πεταλούδα με 1.09.10 , το οποίο αποτελεί και όριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, στο 50αρι πεταλούδα με 29.83 και στο 200αρι με 2.36.09.

gerasimos lignos

  • Ανήκεις στο δυναμικό ομάδας της Ζακύνθου..

Τα τελευταία δυο χρόνια ανήκω στην ομάδα «Φιλόξενος Ζακύνθου».

Οι άνθρωποι της ομάδας με είχαν προσεγγίσει, προτείνοντας μου να συμμετέχω , πράγμα που τελικά έγινε καθώς ήθελα να ασχοληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο με την κολύμβηση.

Έχω πολύ καλή συνεργασία  και άψογη σχέση με όλους τους ανθρώπους του «Φιλόξενου» , με έχουν στηρίξει ουσιαστικά σε κάθε μου προσπάθεια και οφείλω σε αυτούς τη συμμετοχή μου στην Πολωνία.

  • Προπονήτρια και βασική σύμμαχος στις προσπάθειες σου είναι η μητέρα σου Αλεξία Μωραΐτου. Μίλησε μας γι’ αυτή την ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα σου.

Είναι μοναδικός άνθρωπος. Δίνει την ψυχή της σε αυτό που κάνει..

Ήταν η βασική μου προπονήτρια από μικρή ηλικία , πάντα είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση..

Είναι από τους λίγους ανθρώπους που με στηρίζουν πραγματικά και ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι τώρα στον αθλητισμό.

lignos 3

  • Αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία στο δρόμο προς τη συμμετοχή σου σε μεγάλους αγώνες ;

Γενικά το άθλημα της κολύμβησης δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Στην προσπάθεια που κάνω χρειάζομαι στήριξη και σε άλλο επίπεδο, εκτός από το Σύλλογό μου, ο οποίος  μου έχει προσφέρει πολλά, αλλά είναι δύσκολο, λόγω των οικονομικών συνθηκών, να συνεχίζει να με στηρίζει οικονομικά.

Συνεπώς, θα ήμουν ευγνώμων εάν βρίσκονταν κάποιος που θα συνέβαλε στην όλη προσπάθεια που καταβάλλω.

lignos2

  • Επόμενος σταθμός είναι η συμμετοχή σου στους αγώνες της Πορτογαλίας..

Τυπικά, πληρώ όλα τα κριτήρια για τη συμμετοχή μου στην Πορτογαλία , π.χ. την κατοχή του 6ου καλύτερου χρόνου στην Ευρώπη,  συνεπώς είναι αρκετά πιθανό να βρίσκομαι εκεί.

Το πανευρωπαϊκό είναι μια μεγάλη διοργάνωση, τεράστια πρόκληση και αποτελεί ουσιαστικά το κριτήριο για να συμμετέχεις στους προσεχείς ολυμπιακούς του Ρίου, όνειρο για κάθε αθλητή!

Θα προηγηθεί η συμμετοχή μου στο μίτινγκ της Νάουσας, στις 19 Μαρτίου.

  •  Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά σε σχέση με την ενασχόληση με τον αθλητισμό ;

Αρχικά, π ρέπει η ίδια η χώρα να παρέχει σύγχρονες εγκαταστάσεις (γήπεδα, κολυμβητήρια κ.λπ.)  ώστε να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να αθληθεί σωστά.

Όπως όλοι γνωρίζουν στην Κεφαλονιά το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο, το γήπεδο του μπάσκετ μπάζει νερά, η πισίνα του κολυμβητηρίου υπολειτουργεί καθώς έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο ένας αθλητής να τραυματιστεί και προφανώς μικρά παιδιά δεν μπορούν να κολυμπήσουν το χειμώνα.

Παρά τις δυσκολίες, ευχή μου είναι όλοι οι άνθρωποι , και ιδιαίτερα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό , ο οποίος δίνει υγεία και ζωή.

 

Σ’ ευχαριστούμε πολύ που μίλησες στο INKEFALONIA.GR.

Ευχόμαστε να είσαι υγιής και να μας χαρίζεις σημαντικές επιτυχίες!

Κι’ εγώ ευχαριστώ.

 




00 inkefalonia general ad 300X250