Στις Τράπεζες οι ντόπιοι Παραγωγοί για την Επιδότηση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 08:43

Στις Τράπεζες οι ντόπιοι Παραγωγοί για την Επιδότηση

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) άρχισε η πολυπόθητη πίστωση της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ντόπιων Παραγωγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τον κανονισμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) η «βασική Ενίσχυση» αντιστοιχεί στο 60% των άμεσων Ενισχύσεων, επί του συνόλου της Επιδότησης που οι Παραγωγοί έχουν να περιμένουν και έτσι επί της ουσίας θα λάβουν κάτι λιγότερο από τα μισά λεφτά. Εκτός πληρωμής θα είναι το «Πρασίνισμα» που αντιστοιχεί στο 30%, οι συνδεδεμένες Ενισχύσεις (8%) και το πριμ των Νέων Γεωργών (2%).


Ο Ε.Α.Σ. καλεί τους  Κεφαλλονίτες και Θιακούς  Ελαιοπαραγωγούς, Κτηνοτρόφους, Μελισσοκόμους, Αμπελουργούς, Κηπευτικοπαραγωγούς, Δενδροκαλλιεργητές και Ψαράδες, να προσέλθουν για την καλύτερη ενημέρωση τους στο Τμήμα Επιδοτήσεων του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο Αργοστόλι στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. Υπενθυμίζεται  ότι, το Κ.Ε.Α. του Ε.Α.Σ. αποτελεί το μοναδικό πιστοποιημένο από το Υ.Α.Α.Τ.  Φορέα Β’ Βαθμού για την Περιφέρεια Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Υπεύθυνος Τμήματος Επιδοτήσεων κ. Γεράσιμος Κακούρης,  Γεωπόνος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).                                                                  

Ο Ε.Α.Σ. είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες απορίες και πιθανές διαφορές και αντιρρήσεις προς όφελος των ντόπιων Παραγωγών.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250