Ζακυνθινοί – Κεφαλονίτες: Κόντρες και εντάσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 23:03

Ζακυνθινοί – Κεφαλονίτες: Κόντρες και εντάσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Κλίμα έντασης, φαίνεται να δημιουργείται, μεταξύ των δύο ναυτιλιακών ανταγωνιστών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς. Σύμφωνα με τα γεγονότα, το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος της Levante Ferries (μέλους της κοινοπραξίας «ionian group ferries») Γιάννης Πυλαρινός, μετέβη στο λιμεναρχείο Ζακύνθου και κατέθεσε μήνυση κατά εκπροσώπου της kefalonian Lines, επικαλούμενος φραστικό συμβάν με ύβρεις και απειλές κατά του ιδίου και της οικογενείας του και μάλιστα τηλεφωνικώς!


Ο Πυλαρινός – σύμφωνα με την έκθεση της μηνύσεως του, συναντήθηκε τυχαία στο λιμάνι με άνθρωπο της Kefalonian, ο οποίος τον κάλεσε να μιλήσει τηλεφωνικώς με «έναν φίλο” (του μηνυτή) που ήταν στην γραμμή, ακούγοντας στη συνέχεια, τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του.
Η πλευρά της, μέχρι αργά χθες το βράδυ, η kefalonian lines, δεν έχει πάρει καμία θέση για τα παραπάνω.
Χαμηλούς τόνους κρατάει η ionian group ferries, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της.

Χωρίς να είμαστε η αρμόδια αρχή που θα κρίνει τα όσα κατατέθηκαν στη λιμενική αρχή, το συμβάν παραπέμπει σε κλίμα έντασης, όσο προχωράμε στο δύσκολο φετινό χειμώνα.

Πριν από δύο χρόνια, η έλευση στη Ζάκυνθο, της Κεφαλληνιακών συμφερόντων εταιρίας, άλλαξε το στάτους της ζακυνθινής γραμμής, με την πρώτη περίοδο να χαρακτηρίζεται από εκπτώσεις και προσφορές οι οποίες δημιούργησαν αδιέξοδα στις εταιρίες.
Στην πορεία άλλαξαν πολλά και κυρίως το ιδιοκτησιακό στα πλοία. Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει πολιτική χαμηλών τιμών, αλλά ο ανταγωνισμός, έχει δημιουργήσει πληθώρα δρομολογίων (7 στη Ζάκυνθο – 6 στην Κεφαλλονιά), τέτοια, που οδηγεί σε “κακούς” χειμωνιάτικους τζίρους.
Η βιωσιμότητα των εταιριών είναι εύθραυστη πολλώ δε μάλλον, για εκείνους που έχουν σημαντικές υποχρεώσεις.

Ας ελπίσουμε, να πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα στα λιμάνια, διότι η όποια κόντρα ή συμφέροντα σε επίπεδο “Ζακυνθινοί – Κεφαλονίτες”, αυτή τη στιγμή δεν βοηθάει ούτε τις εταιρίες, ούτε τις θέσεις εργασίας, πολύ δε περισσότερο τους επιβάτες και τις τοπικές κοινωνίες αφού οι θαλάσσιες συγκοινωνίες καθορίζουν το μέλλον τους.

imerazante.gr