Συνέντευξη: Η 68χρονη απόφοιτος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μιλάει για το όνειρο ζωής της: «Η μόρφωση δεν έχει σύνορα και ηλικία» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:55

Συνέντευξη: Η 68χρονη απόφοιτος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μιλάει για το όνειρο ζωής της: «Η μόρφωση δεν έχει σύνορα και ηλικία» (video)

Μιλάει για το πτυχίο της και δακρύζει! Ήταν άλλωστε γι’ αυτήν ένα όνειρο ζωής που την 27η Νοεμβρίου του 2015, πραγματοποιήθηκε με την ορκωμοσία της, ως απόφοιτη του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Άλλωστε, η κα Κατερίνα Πατηνιωτάκη, δεν είναι μία συνηθισμένη απόφοιτος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, βαδίζει στα 69 της χρόνια, μα οι ιδέες και οι απόψεις της είναι φρέσκιες και συναρπαστικές. Την συναντήσαμε στο Ξενοδοχείο "Αγαμέμνων" στο Αργοστόλι, το οποίο είχε γίνει και το... φοιτητικό της σπίτι κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της θητείας στην Κεφαλονιά!

Το ταξίδι της στην γνώση ξεκίνησε στα 57 της χρόνια, όταν αποφάσισε να αφήσει λίγο στην άκρη τα οικοκυρικά και να πάει στο Γυμνάσιο, να το βγάλει και εν συνεχεία στο Λύκειο. Το 2011, δηλώνει και περνάει στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (όπως λεγόταν τότε) και από εκεί και πέρα άρχισε να... γράφει ιστορία!

Δηλώνει, άλλωστε με υπερηφάνεια αγρότισσα και το μότο της είναι ότι «η μόρφωση δεν έχει σύνορα και ηλικία», συμβουλεύοντας μάλιστα ότι όποιος πραγματικά το θέλει, να το προσπαθήσει και θα πετύχει...

Ευγνωμονεί και αφιερώνει το πτυχίο της (με εξαιρετικό βαθμό αποφοίτησης 7,45!) στον άνδρα της που την στήριξε από την αρχή της προσπάθειάς της.

Πλέον είναι και επίτιμη δημότισσα της Κεφαλονιάς και το σίγουρο είναι ότι δεν θα ρίξει ποτέ μαύρη πέτρα πίσω της.

Άλλωστε και η ίδια τονίζει πως η Κεφαλονιά έγινε, μετά την Κρήτη, η δεύτερη πατρίδα της.

Και μια πληροφορία, εξίσου σημαντική, η επόμενή της κίνηση θα είναι ένα μεταπτυχιακό!

Δείτε παρακάτω τα λόγια καρδιάς της 68χρονης απόφοιτου, σε μία άκρως συναισθηματική συνέντευξη!

https://www.youtube.com/watch?v=8r8140rVQXw

DSC 0317


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250