Εσπερινός στο Σιναϊτικό Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης, παρουσία του Μητροπολίτης μας (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 11:22

Εσπερινός στο Σιναϊτικό Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης, παρουσία του Μητροπολίτης μας (εικόνες)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Σιναΐτικο Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στα Ιωάννινα.

 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Αργυρκάστρου κ. Δημητρίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος ανέλυσε το «Ούκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος», τονίζοντας πως εάν αυτό το εφαρμόσουμε ως Ελληνορθόδοξο Έθνος θα διαπρέψουμε.

''Το Όρος Σινά ακόμη και σήμερα φυλάσσει Θερμοπύλες στην καρδιά του Αραβικού κόσμου'', συμπλήρωσε ο κ. Δημήτριος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον σερ Στήβεν Ράνσιμαν, έναν από τους επιφανέστερους βυζαντινολόγους του 20ού αιώνα τόνισε: ''Τι θα ήταν σήμερα η Ορθόδοξη μαρτυρία αν δεν υπήρχε η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη; Τι θα ήταν σήμερα ο Ορθόδοξος μοναχισμός αν δεν υπήρχε η Μονή του Σινά; Παρόλο που έχει συρρικνωθεί σήμερα, άλλα μαρτυρούν τα μνημεία, τα ιερά κείμενα και τα αίματα τον εκεί μαρτύρων.''

Στην συνέχεια διαχώρησε την κατά άνθρωπο σοφία από την κατά Θεό και σημείωσε πως η Αγία Αικατερίνη ενώπιον 150 σοφών της τότε εποχής κατόρθωσε έχοντας την κατά Θεό σοφία να τους κατατροπώσει. Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλους Αγίους που πέρασαν από το Σινά, όπως ο Άγιος Παΐσιος που είχε την κατά Θεό σοφία.

''Μωρία θεωρεί ο Θεός την κατά άνθρωπο σοφία αν δεν χρησιμοποιείτε ορθά. Εμείς τι μέλη της Εκκλησία είμαστε και πια η σχέση μας με τον Θεό; Σε προσωπική βάση θα πρέπει να προσπαθούμε έστω και λίγο να αλλάξουμε προς το θέλημα του Θεού και τότε ο κόσμος θα αλλάξει. Αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας, ας το κρατήσουμε όλοι μας'', τόνισε κλείνοντας ο κ. Δημήτριος.

Φωτορεπορτάζ | Τηλέμαχος Παππάς

sina-1

sina-2

sina-3

sina-4

sina-5

sina-6

sina-7

sina-8

sina-9

sina-10

sina-11

sina-13

sina-14

sina-15

sina-16

sina-19

sina-20

sina-22

sina-23

sina-25

sina-26

sina-27

sina-28

sina-29

 

romfea.gr


Ετικέτες: