Παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Mέτρα για σεισμόπληκτους και σύγχρονες ασφαλείς υποδομές

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 14:29

Παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Mέτρα για σεισμόπληκτους και σύγχρονες ασφαλείς υποδομές

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη διεκδίκηση μέτρων που αφορούν τους σεισμόπληκτους, την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και τις νέες υποδομές η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Ένωση και Σύλλογοι Γονέων του Νομού, καθηγητές και μαθητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές απαίτησαν να δοθεί απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, για «σημειακές παρεμβάσεις», για διαιώνιση των κοντέινερς στα σχολεία, καθώς και στην επιχείρηση αποχαρακτηρισμού του Νομού ως σεισμόπληκτου, προκειμένου μην παρθεί κανένα μέτρο για αντισεισμική – αντιπλημμυρική προστασία.

Σε αυτά τα ουσιαστικά ζητήματα δεν παίρνει θέση η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ), απομονώνοντάς τα από το αίτημα για ποσόστωση και διευκολύνοντας την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της. Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ηγείται της προσπάθειας αποχαρακτηρισμού στα σχολεία του Νομού, με περικοπές τμημάτων / τομέων, με κοινωνικό αυτοματισμό στη λογική του «εξορθολογισμού» και του χτυπήματος των «προνομίων» των σεισμοπλήκτων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούσης υπεραμύνθηκε της πολιτικής των περικοπών τμημάτων / τομέων, νομιμοποιώντας και άλλα ανάλογα μέτρα και υποστηρίζοντας πως «όσα κάνει είναι λογικά». Η απάντηση στη νέα πρόκληση δόθηκε άμεσα από τους μαζικούς φορείς. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της, που έχουν φθάσει να θεωρούν κοντέινερ - γραφεία «1Χ1» επαρκέστατα για να στοιβάζουν 15 μαθητές θέλουν να κλιμακώσουν την επίθεση. Γι’ αυτό η κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας κι όλου του λαού πρέπει να είναι μαζική. Να χτυπά τον πυρήνα του προβλήματος που είναι ο ταξικός χαρακτήρας της ανάπτυξης, η επιλεξιμότητα της ΕΕ στο βωμό των οποίων θυσιάζονται η μόρφωση των παιδιών και η ασφάλειά τους, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

• 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Υπουργείο Παιδείας) – 9 πμ προσυγκέντρωση στο σταθμό «Νερατζιώτισσα».
• Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο των Ιονίων (15μελή, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων) σε συντονισμό, προκειμένου η κινητοποίηση να πάρει ευρύτερο χαρακτήρα.

• Σε όλα τα σχολεία μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην Αθήνα, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης της παρέμβασης.

Αργοστόλι 24/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης          Ποταμιάνου Σοφία

Η φωτογραφία είναι απο το Kefaloniaphotonews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250