Διαδηλώνουν για την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 09:14

Διαδηλώνουν για την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων

Κανείς για μάθημα αύριο – όλοι στον αγώνα! Τέρμα πια στα σχολεία σφαγεία!!! Μέτρα για αντισεισμική θωράκιση προστασία ΤΩΡΑ!


Μετά το σεισμό είναι «κόκκινο» το νηπιαγωγείο στον Πλατριθειά της Ιθάκης, υπάρχουν ρηγματώσεις στο παλιό σχολείο που βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του Γυμνασίου Μεσοβουνίων το ίδιο και στο Δημοτικό της ίδιας περιοχής. Δίπλα στις ζημίες σε κατοικίες, οικοσκευές, περιφράξεις κοκ σε Βόρεια Κεφαλονιά και Ιθάκη, ο λαός ζει ξανά τα παιδιά του να κινδυνεύουν σε ακατάλληλες σχολικές υποδομές. Στις παρατηρήσεις των συναδέλφων να μπει προστατευτικός φράχτης στο επικίνδυνο κτήριο η απάντηση ήταν «βάλτε τα παιδιά να στέκονται μακριά»!!!

Η κυβερνητική γραμμή δόθηκε: «όλα είναι ομαλά – η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται κανονικά»!!! Την ίδια ώρα δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό έργο αποκατάστασης, δεν έχει γίνει ο αντισεισμικός έλεγχος, η θωράκιση κι η προστασία των μαθητών δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη από την ΕΕ!! ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Συνεχίζουν στο δρόμο της απαγόρευσης από το Υπουργείο Παιδείας των μετεγγραφών για τους φοιτητές της Κεφαλονιάς!!!! Συνεχίζουν στο δρόμο της αφαίρεσης των χρημάτων από τους κωδικούς για τα έργα προκειμένου μαζί με ταμιακά διαθέσιμα να πάνε στους δανειστές!!! Συνεχίζουν στο δρόμο ο άστεγος να πληρώνει προκαταβολικά ΕΝΦΙΑ για το κατεστραμμένο σπίτι του!! Ο κυβερνητικός Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων κάνει περικοπές τμημάτων των «προνομιούχων» σεισμόπληκτων!!! Όλα για τον αποχαρακτηρισμό των νησιών μας από σεισμόπληκτα…

Φτάνει πια!!!

Να σταματήσουν οι ζωές των εκπαιδευτικών και των μαθητών να είναι στο μάτι του κυκλώνα!!! Να σταματήσει ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η προσαρμογή της σκληρής πραγματικότητας (που βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια) στην τηλεοπτική εικόνα.

Όλοι στο δρόμο!!!

Κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει αύριο!!!

10 πμ συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια.

Διαδηλώνουμε για αντισεισμική θωράκιση, ασφαλείς υποδομές, μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους.

Αργοστόλι 17/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250